Laxrullar med gorgonzolacreme

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Serveras som tilltugg.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
36 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 425 g frysta smördegsplattor
  • 200 g skivad rökt lax
  • Gorgonzolacreme:
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g gorgonzola

Gör så här

  1. Tina smördegen ca 20 minuter. Lägg plattorna lite omlott på ena långsidan.
  2. Kavla ut degen till en stor eller flera stora rektanglar beroende på hur mycket deg du har. Blanda gorgonzolacrèmen till en slät massa. Bred den över degen. Fördela laxskivorna ovanpå. Rulla ihop rektangeln som en rulltårta.
  3. Skär i drygt 1,5 cm tjocka skivor och lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter tills rullarna är gyllenbruna.

Tips

Det finns gott om sälta i den här rätten, både genom laxen och genom gorgonzolan. Med lite sötma i vinet får vi en kontrast mellan salt och sött som brukar fungera fantastiskt bra i sådana här fall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Gubbens sill

(3)

Laxtaco

(9)

Mannerströms gubbröra

(148)

Klassik laxburgare

(2)

Laxmousse på sked

(3)

Sill med soja, sesam och salladslök

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 425 g frysta smördegsplattor
  • 200 g skivad rökt lax
  • Gorgonzolacreme:
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g gorgonzola

Laxrullar med gorgonzolacreme

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Serveras som tilltugg.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
36 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina smördegen ca 20 minuter. Lägg plattorna lite omlott på ena långsidan.
  2. Kavla ut degen till en stor eller flera stora rektanglar beroende på hur mycket deg du har. Blanda gorgonzolacrèmen till en slät massa. Bred den över degen. Fördela laxskivorna ovanpå. Rulla ihop rektangeln som en rulltårta.
  3. Skär i drygt 1,5 cm tjocka skivor och lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter tills rullarna är gyllenbruna.

Tips

Det finns gott om sälta i den här rätten, både genom laxen och genom gorgonzolan. Med lite sötma i vinet får vi en kontrast mellan salt och sött som brukar fungera fantastiskt bra i sådana här fall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Gubbens sill

(3)

Laxtaco

(9)

Mannerströms gubbröra

(148)

Klassik laxburgare

(2)

Laxmousse på sked

(3)

Sill med soja, sesam och salladslök

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies