Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg (1-5):
2.98 (99 betyg)

Ljuva och lena smaker i en vackert anrättad middag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 500 g tunt skivad färsk laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini, hyvlad tunt på längden
  • Fyllning:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 200 g torskfilé, i bitar
  • 3 msk grädde
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk finhackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smält smör
  • Gräddkokt fänkål:
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl fiskbuljong av fond eller tärning
  • 2 dl grädde
  • 2 fänkål, i klyftor
  • Servering:
  • 750 g pressad kokt potatis
  • 80 g laxrom, eller löjrom
  • 4 kvistar dill på kvist
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Tryck till och platta ut laxskivorna med bredsidan på en kniv. Salta och peppra lätt. Lägg på en skiva zucchini.

Fyllning

  1. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Lägg i en matberedare och mixa lökfräset med torsk, grädde, potatismjöl, dill, salt och peppar.
  2. Fördela fyllningen på zucchiniskivorna och rulla ihop laxskivorna till rullar. Lägg rullarna tätt i en smord form. Pensla rullarna med smält smör. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i ugn cirka 30 minuter, de sista 10 minuterna utan folie.

Fänkål

  1. Fräs löken mjuk i lite smör, rör ner senap och späd med buljong och grädde. Lägg i fänkålen och koka cirka 5 minuter, tills såsen kokat ihop till två tredjedelar. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera laxrullarna med såsen, pressad kokt potatis, citronklyftor, lite dill och eventuellt lax- eller löjrom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Git

2012-12-31

Mycket gott!

marie

2012-01-02

Mycket gott över förväntan

Jag

2011-12-28

Nyår

Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(21)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Fisk med frasigt täcke

(72)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 500 g tunt skivad färsk laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini, hyvlad tunt på längden
  • Fyllning:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 200 g torskfilé, i bitar
  • 3 msk grädde
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk finhackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smält smör
  • Gräddkokt fänkål:
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl fiskbuljong av fond eller tärning
  • 2 dl grädde
  • 2 fänkål, i klyftor
  • Servering:
  • 750 g pressad kokt potatis
  • 80 g laxrom, eller löjrom
  • 4 kvistar dill på kvist
  • 1 citron, i klyftor

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg (1-5):
2.98 (99 betyg)

Ljuva och lena smaker i en vackert anrättad middag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tryck till och platta ut laxskivorna med bredsidan på en kniv. Salta och peppra lätt. Lägg på en skiva zucchini.

Fyllning

  1. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Lägg i en matberedare och mixa lökfräset med torsk, grädde, potatismjöl, dill, salt och peppar.
  2. Fördela fyllningen på zucchiniskivorna och rulla ihop laxskivorna till rullar. Lägg rullarna tätt i en smord form. Pensla rullarna med smält smör. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i ugn cirka 30 minuter, de sista 10 minuterna utan folie.

Fänkål

  1. Fräs löken mjuk i lite smör, rör ner senap och späd med buljong och grädde. Lägg i fänkålen och koka cirka 5 minuter, tills såsen kokat ihop till två tredjedelar. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera laxrullarna med såsen, pressad kokt potatis, citronklyftor, lite dill och eventuellt lax- eller löjrom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Git

2012-12-31

Mycket gott!

marie

2012-01-02

Mycket gott över förväntan

Jag

2011-12-28

Nyår

Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(21)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Fisk med frasigt täcke

(72)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies