
Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål
Betyg (1-5):
Ljuva och lena smaker i en vackert anrättad middag.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (22)
- 500 g tunt skivad färsk laxfilé
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 zucchini, hyvlad tunt på längden
- Fyllning:
- 0.5 finhackad gul lök
- 2 finhackad vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 200 g torskfilé, i bitar
- 3 msk grädde
- 2 tsk potatismjöl
- 1 msk finhackad dill
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk smält smör
- Gräddkokt fänkål:
- 2 finhackade schalottenlökar
- 1 msk smör
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl fiskbuljong av fond eller tärning
- 2 dl grädde
- 2 fänkål, i klyftor
- Servering:
- 750 g pressad kokt potatis
- 80 g laxrom, eller löjrom
- 4 kvistar dill på kvist
- 1 citron, i klyftor
Gör så här
- Tryck till och platta ut laxskivorna med bredsidan på en kniv. Salta och peppra lätt. Lägg på en skiva zucchini.
Fyllning
- Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Lägg i en matberedare och mixa lökfräset med torsk, grädde, potatismjöl, dill, salt och peppar.
- Fördela fyllningen på zucchiniskivorna och rulla ihop laxskivorna till rullar. Lägg rullarna tätt i en smord form. Pensla rullarna med smält smör. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i ugn cirka 30 minuter, de sista 10 minuterna utan folie.
Fänkål
- Fräs löken mjuk i lite smör, rör ner senap och späd med buljong och grädde. Lägg i fänkålen och koka cirka 5 minuter, tills såsen kokat ihop till två tredjedelar. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera laxrullarna med såsen, pressad kokt potatis, citronklyftor, lite dill och eventuellt lax- eller löjrom.
Liknande recept
Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål
Betyg (1-5):
Ljuva och lena smaker i en vackert anrättad middag.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tryck till och platta ut laxskivorna med bredsidan på en kniv. Salta och peppra lätt. Lägg på en skiva zucchini.
Fyllning
- Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Lägg i en matberedare och mixa lökfräset med torsk, grädde, potatismjöl, dill, salt och peppar.
- Fördela fyllningen på zucchiniskivorna och rulla ihop laxskivorna till rullar. Lägg rullarna tätt i en smord form. Pensla rullarna med smält smör. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i ugn cirka 30 minuter, de sista 10 minuterna utan folie.
Fänkål
- Fräs löken mjuk i lite smör, rör ner senap och späd med buljong och grädde. Lägg i fänkålen och koka cirka 5 minuter, tills såsen kokat ihop till två tredjedelar. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera laxrullarna med såsen, pressad kokt potatis, citronklyftor, lite dill och eventuellt lax- eller löjrom.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-12-31
Mycket gott!
2012-01-02
Mycket gott över förväntan
2011-12-28
Nyår
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Git
2012-12-31
Mycket gott!
marie
2012-01-02
Mycket gott över förväntan
Jag
2011-12-28
Nyår