Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.98 (99 betyg)

Ljuva och lena smaker i en vackert anrättad middag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tunt skivad färsk laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini, hyvlad tunt på längden
  • Fyllning:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 200 g torskfilé, i bitar
  • 3 msk grädde
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk finhackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smält smör
  • Gräddkokt fänkål:
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl fiskbuljong av fond eller tärning
  • 2 dl grädde
  • 2 fänkål, i klyftor
  • Servering:
  • 750 g pressad kokt potatis
  • 80 g laxrom, eller löjrom
  • 4 kvistar dill på kvist
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Tryck till och platta ut laxskivorna med bredsidan på en kniv. Salta och peppra lätt. Lägg på en skiva zucchini.

Fyllning

  1. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Lägg i en matberedare och mixa lökfräset med torsk, grädde, potatismjöl, dill, salt och peppar.
  2. Fördela fyllningen på zucchiniskivorna och rulla ihop laxskivorna till rullar. Lägg rullarna tätt i en smord form. Pensla rullarna med smält smör. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i ugn cirka 30 minuter, de sista 10 minuterna utan folie.

Fänkål

  1. Fräs löken mjuk i lite smör, rör ner senap och späd med buljong och grädde. Lägg i fänkålen och koka cirka 5 minuter, tills såsen kokat ihop till två tredjedelar. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera laxrullarna med såsen, pressad kokt potatis, citronklyftor, lite dill och eventuellt lax- eller löjrom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Git

2012-12-31

Mycket gott!

marie

2012-01-02

Mycket gott över förväntan

Jag

2011-12-28

Nyår

Liknande recept

Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Peixe frito com batata doce

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(4)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 500 g tunt skivad färsk laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini, hyvlad tunt på längden
  • Fyllning:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 200 g torskfilé, i bitar
  • 3 msk grädde
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk finhackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smält smör
  • Gräddkokt fänkål:
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl fiskbuljong av fond eller tärning
  • 2 dl grädde
  • 2 fänkål, i klyftor
  • Servering:
  • 750 g pressad kokt potatis
  • 80 g laxrom, eller löjrom
  • 4 kvistar dill på kvist
  • 1 citron, i klyftor

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.98 (99 betyg)

Ljuva och lena smaker i en vackert anrättad middag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tryck till och platta ut laxskivorna med bredsidan på en kniv. Salta och peppra lätt. Lägg på en skiva zucchini.

Fyllning

  1. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Lägg i en matberedare och mixa lökfräset med torsk, grädde, potatismjöl, dill, salt och peppar.
  2. Fördela fyllningen på zucchiniskivorna och rulla ihop laxskivorna till rullar. Lägg rullarna tätt i en smord form. Pensla rullarna med smält smör. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i ugn cirka 30 minuter, de sista 10 minuterna utan folie.

Fänkål

  1. Fräs löken mjuk i lite smör, rör ner senap och späd med buljong och grädde. Lägg i fänkålen och koka cirka 5 minuter, tills såsen kokat ihop till två tredjedelar. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera laxrullarna med såsen, pressad kokt potatis, citronklyftor, lite dill och eventuellt lax- eller löjrom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Git

2012-12-31

Mycket gott!

marie

2012-01-02

Mycket gott över förväntan

Jag

2011-12-28

Nyår

Liknande recept

Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Peixe frito com batata doce

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(4)