Laxfilé med fetaost och rostade rotsaksklyftor

Betyg (1-5):
3.11 (83 betyg)

Ugnsbakade portionsbitar av hälsosam lax på en saltad rotfruktsbädd.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 200 g fetaost
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • Rostade rotfrukter:
  • 600 g potatisar, i klyftor
  • 200 g palsternackor, i klyftor
  • 200 g morötter, i stavar
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med rotsakerna. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en stor långpanna eller en ugnsfast form. Lägg i potatis, rotsaker och ärter. Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  2. Ta ut formen ur ugnen. Salta och peppra laxen. Gör plats för den bland rotsakerna. Lägg den bland rotsakerna med skinnsidan ner. Smula fetaosten och strö över laxen. Sätt in långpannan igen tills laxen precis är genomstekt och rotsakerna mjuka, 10-15 minuter.
  3. Strö över gräslöken och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zana

2015-02-09

Jätte gott. Tack för recept.

Karin/Provköket

2013-05-06

@Kajsa. Det är ett gammalt recept som inte har uppdaterats. Recept och bild är inte fejk men stämmer att det inte är en vad vi kallar långpanna på bilden. Tack för att du uppmärksammade det. Vi som utgör provköket idag har bättre rutiner och hoppas att du kommer att vara nöjd framöver!

Kajsa

2013-05-05

Jättegott! Men Om ni kalla den lilla vita formen för stor långpanna och får plats med drygt 1 kg rotsaker i densamma så förstår jag faktiskt ingenting. Har ni alltid fejkade bilder som inte hör ihop med receptet?

Eiler

2012-04-09

Jättegott, och lätt att laga

Britta/Webbredaktionen

2012-03-20

Rotsakerna ska vara inne i ugnen hela tiden, alltså ca 30 minuter.

Annan

2012-03-20

Det här är ett av mina favoritrecept, passar både vardag och fest faktiskt :) dock så tycker jag inte att 15 minuter räcker för att rotsakerna ska bli mjuka. Laxen blir ofta färdig snabbt så rotsakerna bör vara nästan klara när man stoppar in laxen.

Liknande recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Fish and chips

(13)

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

(8)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(20)

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter

(2)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(33)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(35)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 200 g fetaost
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • Rostade rotfrukter:
  • 600 g potatisar, i klyftor
  • 200 g palsternackor, i klyftor
  • 200 g morötter, i stavar
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk svartpeppar

Laxfilé med fetaost och rostade rotsaksklyftor

Betyg (1-5):
3.11 (83 betyg)

Ugnsbakade portionsbitar av hälsosam lax på en saltad rotfruktsbädd.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med rotsakerna. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en stor långpanna eller en ugnsfast form. Lägg i potatis, rotsaker och ärter. Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  2. Ta ut formen ur ugnen. Salta och peppra laxen. Gör plats för den bland rotsakerna. Lägg den bland rotsakerna med skinnsidan ner. Smula fetaosten och strö över laxen. Sätt in långpannan igen tills laxen precis är genomstekt och rotsakerna mjuka, 10-15 minuter.
  3. Strö över gräslöken och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zana

2015-02-09

Jätte gott. Tack för recept.

Karin/Provköket

2013-05-06

@Kajsa. Det är ett gammalt recept som inte har uppdaterats. Recept och bild är inte fejk men stämmer att det inte är en vad vi kallar långpanna på bilden. Tack för att du uppmärksammade det. Vi som utgör provköket idag har bättre rutiner och hoppas att du kommer att vara nöjd framöver!

Kajsa

2013-05-05

Jättegott! Men Om ni kalla den lilla vita formen för stor långpanna och får plats med drygt 1 kg rotsaker i densamma så förstår jag faktiskt ingenting. Har ni alltid fejkade bilder som inte hör ihop med receptet?

Eiler

2012-04-09

Jättegott, och lätt att laga

Britta/Webbredaktionen

2012-03-20

Rotsakerna ska vara inne i ugnen hela tiden, alltså ca 30 minuter.

Annan

2012-03-20

Det här är ett av mina favoritrecept, passar både vardag och fest faktiskt :) dock så tycker jag inte att 15 minuter räcker för att rotsakerna ska bli mjuka. Laxen blir ofta färdig snabbt så rotsakerna bör vara nästan klara när man stoppar in laxen.

Liknande recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Fish and chips

(13)

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

(8)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(20)

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter

(2)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(33)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(35)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies