Vit fisk i ugn

Vit fisk i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Lättlagad fisk i en gräddig sås med pressade rotfrukter.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 0.5 kg potatis
  • 5 palsternackor
  • 500 g vit fisk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vitt matlagningsvin
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl citronmeliss
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 160 g brysselkål
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatis och palsternacka i jämnstora bitar. Koka i lättsaltat vatten.
  2. Lägg fisken i en passande ugnsform och salta.Blanda ihop grädde, vin, citron, citronmeliss och riv ner buljongen.Häll såsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 56°.
  3. Ansa och koka brysselkål i saltat vatten ca 8 min.Pressa palsternacka och potatis vid servering och servera fisken toppad med citronmeliss.

Servering

Tillsätt en klick smör i i potatis-palsternackan och veva ihop till ett fluffigt mos.

Tips

Lägg i all citronmeliss vid servering om barnen inte gillar "prickar" i maten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2022-10-04

Supergott

Cristoffer

2022-01-25

Jättegott och lättlagat

Maria

2020-02-25

smaken var väldigt sur/syrlig pga den stora mängden citron. Det vart också väldigt blaskigt och vattnigt trots tinad fisk, kommer inte att göra detta igen.

Anja

2018-09-10

Varför får man lax i varukorgen när en väljer att köpa ingredienserna till detta recept? Det står "vit fisk" i receptet, sist jag kollade var lax inte vit...

Görel

2016-04-12

Jag tog färsk timjan i stället för citronmeliss, supergott det med!

Annapanna

2015-12-28

En riktig favorit här hemma!

Helene

2015-06-05

Jättegott var denna fiskrätt.

Eleanor

2015-04-01

Urgott!! Helt klart en ny favorit. Moset sötma och såsens syrlighet bildade en ljuvlig balans .

E-M

2015-03-30

Mycket god fisk, roligt och gott lite annorlunda mos.

Tom Stevens

2015-03-30

Totalt smaklöst och helt fel potatis för detta receptet.

Vit fisk i ugn
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 kg potatis
  • 5 palsternackor
  • 500 g vit fisk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vitt matlagningsvin
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl citronmeliss
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 160 g brysselkål
  • 1 tsk salt

Vit fisk i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Lättlagad fisk i en gräddig sås med pressade rotfrukter.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatis och palsternacka i jämnstora bitar. Koka i lättsaltat vatten.
  2. Lägg fisken i en passande ugnsform och salta.Blanda ihop grädde, vin, citron, citronmeliss och riv ner buljongen.Häll såsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 56°.
  3. Ansa och koka brysselkål i saltat vatten ca 8 min.Pressa palsternacka och potatis vid servering och servera fisken toppad med citronmeliss.

Servering

Tillsätt en klick smör i i potatis-palsternackan och veva ihop till ett fluffigt mos.

Tips

Lägg i all citronmeliss vid servering om barnen inte gillar "prickar" i maten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2022-10-04

Supergott

Cristoffer

2022-01-25

Jättegott och lättlagat

Maria

2020-02-25

smaken var väldigt sur/syrlig pga den stora mängden citron. Det vart också väldigt blaskigt och vattnigt trots tinad fisk, kommer inte att göra detta igen.

Anja

2018-09-10

Varför får man lax i varukorgen när en väljer att köpa ingredienserna till detta recept? Det står "vit fisk" i receptet, sist jag kollade var lax inte vit...

Görel

2016-04-12

Jag tog färsk timjan i stället för citronmeliss, supergott det med!

Annapanna

2015-12-28

En riktig favorit här hemma!

Helene

2015-06-05

Jättegott var denna fiskrätt.

Eleanor

2015-04-01

Urgott!! Helt klart en ny favorit. Moset sötma och såsens syrlighet bildade en ljuvlig balans .

E-M

2015-03-30

Mycket god fisk, roligt och gott lite annorlunda mos.

Tom Stevens

2015-03-30

Totalt smaklöst och helt fel potatis för detta receptet.