Laxburgare med olivmajonnäs

Betyg (1-5):
3.64 (61 betyg)

Laxburgare fylld med omega 3 och hemgjord dressing.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g laxfilé
  • 1 hackad knipplök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl olja till pensling
  • Olivmajonnäs:
  • 9 stora, hackade, urkärnade oliver
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 skivad knipplök
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 4 bröd
  • 0.5 romansallad
  • 1 skivad tomat

Gör så här

  1. Hacka laxen i så små bitar som möjligt. Blanda med lök, senap, persilja salt och peppar.
  2. Forma till burgarna. Värm en stekpanna med olja. Stek burgarna cirka 5 minuter.

Olivmajonnäs

  1. Blanda oliver, persilja, lök och majonnäs till olivmajonnäsen och smaka av med pressad citron.
  2. Bygg fina burgare med bröd, laxburgare, olivmajonnäs, sallad och tomat.

Tips

Krydda gärna dressingen med kapris. Olja in burgarna och lägg dem på aluminiumfolie på grillgallret, grilla ca 5 min. Gör en barnsligt god dressing på majonnäs och sweet chilisås!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



gunilla Petersson

2014-03-11

Själva recepten skulle vara mer koncentrerade avseende plats, så man kan skriva ut dem direkt utan allt raderande för att ta bort det som ej är recept. Har slutat skriva ut pga detta. Gunilla Petersson

Helén

2014-03-05

Mycket gott! Jag hackade i en halv chilipeppar och 1 msk chutney i laxbiffarna, dessutom en pressad vitlök i majonnäsen. Super! Till detta åt vi ugnsstekta potatis och morötter.

Britta/webbredaktör

2012-05-14

De behöver bara penslas med olja om de ska grillas.

Camilla L

2012-05-14

Jättegott! Hade i ett ägg i smeten för att binda. Blev först kladdigt men väldigt bra när burgarna stektes. Gjorde sås på crème fraîche, lite skånsk och fransk senap. Supergott!

Kalle kula

2012-05-14

När skall man pensla utförligare tillagning

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Älgköttbullar

(12)

Chili sin carne

(39)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Bowl med sashimilax

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g laxfilé
  • 1 hackad knipplök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl olja till pensling
  • Olivmajonnäs:
  • 9 stora, hackade, urkärnade oliver
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 skivad knipplök
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 4 bröd
  • 0.5 romansallad
  • 1 skivad tomat

Laxburgare med olivmajonnäs

Betyg (1-5):
3.64 (61 betyg)

Laxburgare fylld med omega 3 och hemgjord dressing.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka laxen i så små bitar som möjligt. Blanda med lök, senap, persilja salt och peppar.
  2. Forma till burgarna. Värm en stekpanna med olja. Stek burgarna cirka 5 minuter.

Olivmajonnäs

  1. Blanda oliver, persilja, lök och majonnäs till olivmajonnäsen och smaka av med pressad citron.
  2. Bygg fina burgare med bröd, laxburgare, olivmajonnäs, sallad och tomat.

Tips

Krydda gärna dressingen med kapris. Olja in burgarna och lägg dem på aluminiumfolie på grillgallret, grilla ca 5 min. Gör en barnsligt god dressing på majonnäs och sweet chilisås!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



gunilla Petersson

2014-03-11

Själva recepten skulle vara mer koncentrerade avseende plats, så man kan skriva ut dem direkt utan allt raderande för att ta bort det som ej är recept. Har slutat skriva ut pga detta. Gunilla Petersson

Helén

2014-03-05

Mycket gott! Jag hackade i en halv chilipeppar och 1 msk chutney i laxbiffarna, dessutom en pressad vitlök i majonnäsen. Super! Till detta åt vi ugnsstekta potatis och morötter.

Britta/webbredaktör

2012-05-14

De behöver bara penslas med olja om de ska grillas.

Camilla L

2012-05-14

Jättegott! Hade i ett ägg i smeten för att binda. Blev först kladdigt men väldigt bra när burgarna stektes. Gjorde sås på crème fraîche, lite skånsk och fransk senap. Supergott!

Kalle kula

2012-05-14

När skall man pensla utförligare tillagning

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Älgköttbullar

(12)

Chili sin carne

(39)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies