För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lax med tomat- och basilikatäcke

Betyg (1-5):
3.21 (33 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färsk laxfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomat- och basilikatäcke:
  • 2 smått tärnade tomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1.5 tsk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • Tillbehör:
  • 3.2 kg kokt färsk potatis
  • 250 g kokt grön sparris
  • 100 g rädisor
  • 4 salladsblad som dekoration

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i crème fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15-20 minuter.

Servering

Servera laxen med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(5)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(29)

Fiskgryta med saffran och räkor

(58)

Asiatisk fisk i ugn

(30)

Lax med ingefära, chili och lime

(23)

Peixe frito com batata doce

(4)

Fiskbullar i thaisås

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g färsk laxfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomat- och basilikatäcke:
  • 2 smått tärnade tomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1.5 tsk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • Tillbehör:
  • 3.2 kg kokt färsk potatis
  • 250 g kokt grön sparris
  • 100 g rädisor
  • 4 salladsblad som dekoration

Lax med tomat- och basilikatäcke

Betyg (1-5):
3.21 (33 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i crème fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15-20 minuter.

Servering

Servera laxen med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(5)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(29)

Fiskgryta med saffran och räkor

(58)

Asiatisk fisk i ugn

(30)

Lax med ingefära, chili och lime

(23)

Peixe frito com batata doce

(4)

Fiskbullar i thaisås

(4)