Lax med tomat- och basilikatäcke

Betyg (1-5):
3.16 (32 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g färsk laxfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomat- och basilikatäcke:
  • 2 smått tärnade tomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1.5 tsk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • Tillbehör:
  • 3.2 kg kokt färsk potatis
  • 250 g kokt grön sparris
  • 100 g rädisor
  • 4 salladsblad som dekoration

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i crème fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15-20 minuter.

Servering

Servera laxen med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Peixe frito com batata doce

(4)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Fisk med frasigt täcke

(72)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g färsk laxfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomat- och basilikatäcke:
  • 2 smått tärnade tomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1.5 tsk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • Tillbehör:
  • 3.2 kg kokt färsk potatis
  • 250 g kokt grön sparris
  • 100 g rädisor
  • 4 salladsblad som dekoration

Lax med tomat- och basilikatäcke

Betyg (1-5):
3.16 (32 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i crème fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15-20 minuter.

Servering

Servera laxen med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Peixe frito com batata doce

(4)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Fisk med frasigt täcke

(72)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies