Lax med salsa verde

Lax med salsa verde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Laga en härlig middag för många! Du preparerar laxen och fyller den med godsaker, sedan lagar den sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 hackade ansjovis- eller sardellfiléer
  • 4 msk finhackad kapris
  • 1.5 dl finhackade persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1.2 kg laxfilé med skinn, delad i två lika stora delar
  • 3 msk olivolja
  • 4 skivade tomater
  • 1 tsk torkad timjan eller motsvarande mängd färsk
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl vatten
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 1.6 kg kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 600 g kokta haricots verts

Gör så här

  1. Blanda ansjovis eller sardeller, 2 msk kapris, persilja, 1 vitlök och peppar i en skål. Eller kör allt i mixer/matberedare till en krämig massa.
  2. Lägg den ena laxfilén med skinnsidan ner i en ugnsform (gärna på ett bakplåtspapper). Bred på salsan och täck med den andra filén med skinnsidan upp. Pensla den med lite olja.
  3. Lägg tomatskivor, timjan och resterande kapris och vitlök runt fisken. Strö över salt och peppar. Häll resten av oljan runt fisken. Baka den i mitten av ugnen tills den precis är genomstekt, ca 30 minuter.
  4. Lyft av skinnet och servera med tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lax med salsa verde
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 6 hackade ansjovis- eller sardellfiléer
  • 4 msk finhackad kapris
  • 1.5 dl finhackade persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1.2 kg laxfilé med skinn, delad i två lika stora delar
  • 3 msk olivolja
  • 4 skivade tomater
  • 1 tsk torkad timjan eller motsvarande mängd färsk
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl vatten
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 1.6 kg kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 600 g kokta haricots verts

Lax med salsa verde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Laga en härlig middag för många! Du preparerar laxen och fyller den med godsaker, sedan lagar den sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ansjovis eller sardeller, 2 msk kapris, persilja, 1 vitlök och peppar i en skål. Eller kör allt i mixer/matberedare till en krämig massa.
  2. Lägg den ena laxfilén med skinnsidan ner i en ugnsform (gärna på ett bakplåtspapper). Bred på salsan och täck med den andra filén med skinnsidan upp. Pensla den med lite olja.
  3. Lägg tomatskivor, timjan och resterande kapris och vitlök runt fisken. Strö över salt och peppar. Häll resten av oljan runt fisken. Baka den i mitten av ugnen tills den precis är genomstekt, ca 30 minuter.
  4. Lyft av skinnet och servera med tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!