
Lax med salsa verde
Betyg (1-5):
Laga en härlig middag för många! Du preparerar laxen och fyller den med godsaker, sedan lagar den sig själv i ugnen.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 6 hackade ansjovis- eller sardellfiléer
- 4 msk finhackad kapris
- 1.5 dl finhackade persilja
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 0.5 krm svartpeppar
- 1.2 kg laxfilé med skinn, delad i två lika stora delar
- 3 msk olivolja
- 4 skivade tomater
- 1 tsk torkad timjan eller motsvarande mängd färsk
- 1 krm peppar
- 0.5 dl vatten
- 2 krm salt
- Tillbehör:
- 1.6 kg kokt potatis
- 1 citron, i klyftor
- 600 g kokta haricots verts
Gör så här
- Blanda ansjovis eller sardeller, 2 msk kapris, persilja, 1 vitlök och peppar i en skål. Eller kör allt i mixer/matberedare till en krämig massa.
- Lägg den ena laxfilén med skinnsidan ner i en ugnsform (gärna på ett bakplåtspapper). Bred på salsan och täck med den andra filén med skinnsidan upp. Pensla den med lite olja.
- Lägg tomatskivor, timjan och resterande kapris och vitlök runt fisken. Strö över salt och peppar. Häll resten av oljan runt fisken. Baka den i mitten av ugnen tills den precis är genomstekt, ca 30 minuter.
- Lyft av skinnet och servera med tillbehören.
Lax med salsa verde
Betyg (1-5):
Laga en härlig middag för många! Du preparerar laxen och fyller den med godsaker, sedan lagar den sig själv i ugnen.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ansjovis eller sardeller, 2 msk kapris, persilja, 1 vitlök och peppar i en skål. Eller kör allt i mixer/matberedare till en krämig massa.
- Lägg den ena laxfilén med skinnsidan ner i en ugnsform (gärna på ett bakplåtspapper). Bred på salsan och täck med den andra filén med skinnsidan upp. Pensla den med lite olja.
- Lägg tomatskivor, timjan och resterande kapris och vitlök runt fisken. Strö över salt och peppar. Häll resten av oljan runt fisken. Baka den i mitten av ugnen tills den precis är genomstekt, ca 30 minuter.
- Lyft av skinnet och servera med tillbehören.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!