Lax med nöttäcke och limesås

Lax med nöttäcke och limesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Jättegod knaprig lax med krispigt, sött täcke med lite sting.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g skinnfria laxfiléer (1 st = ca 125 g)
  • 0.5 dl hackade cashewnötter
  • 1 msk flytande margarin
  • 4 msk söt chilisås
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Limesås:
  • 1.5 dl gärna lätt crème fraiche
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk majonnäs
  • 800 g kokt potatis
  • 200 g kokta sockerärtor
  • 100 g salladsblad
  • 1 st lime, klyftor

Gör så här

  1. Lägg laxbitarna ganska trångt i en ugnssäker form, gärna med bakplåtspapper i botten.
  2. Blanda nötter, fett, chilisås, limeskal och vitlök. Bred blandningen över laxen. Baka den i mitten av ugnen tills täcket blivit lite ljusbrunt och laxen precis är genomstekt, 10-15 minuter.
  3. Blanda såsen. Servera den och fisken med potatis, grönsaker och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-02-05

Hej Victoria! Limen hade fallit bort men nu är den på plats igen! /Maja (redaktör)

Victoria

2020-01-22

Är det bara creme fraiche och majonnäs i såsen? Ska limeklyftorna i?

Coop

2017-01-03

Till F: Det är valfritt om man vill ha saltade eller osaltade nötter.

F

2016-12-29

Saltade eller osaltade nötter?

S-A

2014-05-24

Enda laxrätten som funkar här hemma ;-)

B-M

2013-11-04

Jättegod laxrätt!

Liknande recept

Spara recept

Grillad havsabborre med äppelsallad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fisk med kvitten

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Stekt strömming med citronsmörsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfisk i citronsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med mangosalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(17)
Lax med nöttäcke och limesås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g skinnfria laxfiléer (1 st = ca 125 g)
  • 0.5 dl hackade cashewnötter
  • 1 msk flytande margarin
  • 4 msk söt chilisås
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Limesås:
  • 1.5 dl gärna lätt crème fraiche
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk majonnäs
  • 800 g kokt potatis
  • 200 g kokta sockerärtor
  • 100 g salladsblad
  • 1 st lime, klyftor

Lax med nöttäcke och limesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Jättegod knaprig lax med krispigt, sött täcke med lite sting.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg laxbitarna ganska trångt i en ugnssäker form, gärna med bakplåtspapper i botten.
  2. Blanda nötter, fett, chilisås, limeskal och vitlök. Bred blandningen över laxen. Baka den i mitten av ugnen tills täcket blivit lite ljusbrunt och laxen precis är genomstekt, 10-15 minuter.
  3. Blanda såsen. Servera den och fisken med potatis, grönsaker och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-02-05

Hej Victoria! Limen hade fallit bort men nu är den på plats igen! /Maja (redaktör)

Victoria

2020-01-22

Är det bara creme fraiche och majonnäs i såsen? Ska limeklyftorna i?

Coop

2017-01-03

Till F: Det är valfritt om man vill ha saltade eller osaltade nötter.

F

2016-12-29

Saltade eller osaltade nötter?

S-A

2014-05-24

Enda laxrätten som funkar här hemma ;-)

B-M

2013-11-04

Jättegod laxrätt!

Liknande recept

Spara recept

Grillad havsabborre med äppelsallad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fisk med kvitten

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Stekt strömming med citronsmörsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfisk i citronsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med mangosalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(17)