Lax med krämiga rotsaker

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

En smidig middag på dillstuvade rotsaker och en snabbstekt lax. Milt och bekvämt!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 4 laxfiléer med skinnet kvar
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 krm peppar
  • 1 citron i klyftor
  • Krämiga rotsaker:
  • 2 skalade och tärnade potatisar
  • 2 skalade och tärnade morötter
  • 100 g skalad och tärnad rotselleri
  • 100 g grovt skuren savoykål eller vitkål
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 liter fiskbuljong
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Koka rotsakerna och kålen i lättsaltat vatten ca 2 minuter. De skall vara knappt mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av. Koka ihop grädde och buljong och reducera till hälften, vänd ner rotsakerna, dillen och kålen. Värm hastigt.
  2. Pensla laxen med olja. Salta och peppra. Hetta upp en stek- eller grillpanna och grilla ca 3 minuter på varje sida. Börja med skinnsidan.

Servering

Servera laxen med rotsakerna och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2014-02-22

Så himla gott, fast jag tog Änglamarks torskrygg, rimmade den lite. Mer Ekogrädde och mindre vatten men 2 buljongtärningar. Rotsellerin är gudomligt bra i denna kombo

Doris.D.B. Grinderhagen

2014-02-11

DETTA ÄR ETT RIKTIGT UNDERBART MIDDAG ATT BÅDE FAMILJEN O GÄSTERNA ÄLSKADE DETTA <3 <3 <3

Liknande recept

Torskburgare med ljummen rödbetssallad

(18)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(19)

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter

(2)

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

(2)

Fish and chips

(8)

Soppa med torsk och pepparrot

(20)

Toscansk lax i ugn med ugnsrostad rotselleri

(4)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 4 laxfiléer med skinnet kvar
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 krm peppar
  • 1 citron i klyftor
  • Krämiga rotsaker:
  • 2 skalade och tärnade potatisar
  • 2 skalade och tärnade morötter
  • 100 g skalad och tärnad rotselleri
  • 100 g grovt skuren savoykål eller vitkål
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 liter fiskbuljong
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm peppar

Lax med krämiga rotsaker

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

En smidig middag på dillstuvade rotsaker och en snabbstekt lax. Milt och bekvämt!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rotsakerna och kålen i lättsaltat vatten ca 2 minuter. De skall vara knappt mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av. Koka ihop grädde och buljong och reducera till hälften, vänd ner rotsakerna, dillen och kålen. Värm hastigt.
  2. Pensla laxen med olja. Salta och peppra. Hetta upp en stek- eller grillpanna och grilla ca 3 minuter på varje sida. Börja med skinnsidan.

Servering

Servera laxen med rotsakerna och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2014-02-22

Så himla gott, fast jag tog Änglamarks torskrygg, rimmade den lite. Mer Ekogrädde och mindre vatten men 2 buljongtärningar. Rotsellerin är gudomligt bra i denna kombo

Doris.D.B. Grinderhagen

2014-02-11

DETTA ÄR ETT RIKTIGT UNDERBART MIDDAG ATT BÅDE FAMILJEN O GÄSTERNA ÄLSKADE DETTA <3 <3 <3

Liknande recept

Torskburgare med ljummen rödbetssallad

(18)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(19)

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter

(2)

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

(2)

Fish and chips

(8)

Soppa med torsk och pepparrot

(20)

Toscansk lax i ugn med ugnsrostad rotselleri

(4)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies