Lax med fetaosttäcke och gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Grekisk lax med kokt färskpotatis och klassisk gurka i ättikslag.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 msk smör, till formen
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • Gurksallad:
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 0.5 gurka, skuren i kuber
  • 1 hackad rödlök
  • 0.5 dl finhackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg laxen i en smord ugnsform och salta och peppra. Smula fetaosten över laxen. Tillaga i ugn 10 - 15 minuter.
  4. Blanda ihop vatten, ättika och socker tills sockret löst sig. Lägg i gurka, rödlök och dill.
  5. Servera laxen med den kokta potatisen och gurksalladen.

Tips

Smörstek laxen till barnen och servera osten i kuber bredvid för de som vill ha.<br>Blanda ner crème fraiche med fetaosten för att få en mildare mer krämig smak på toppingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfisklasagne med tomat och kapris

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Enkel fiskgratäng

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tonfiskpizza

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Honey and mustard fisk i ugn

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad sej med pesto och körsbärstomater

Betyg
Betyg
(77)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 msk smör, till formen
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • Gurksallad:
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 0.5 gurka, skuren i kuber
  • 1 hackad rödlök
  • 0.5 dl finhackad dill

Lax med fetaosttäcke och gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Grekisk lax med kokt färskpotatis och klassisk gurka i ättikslag.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg laxen i en smord ugnsform och salta och peppra. Smula fetaosten över laxen. Tillaga i ugn 10 - 15 minuter.
  4. Blanda ihop vatten, ättika och socker tills sockret löst sig. Lägg i gurka, rödlök och dill.
  5. Servera laxen med den kokta potatisen och gurksalladen.

Tips

Smörstek laxen till barnen och servera osten i kuber bredvid för de som vill ha.<br>Blanda ner crème fraiche med fetaosten för att få en mildare mer krämig smak på toppingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfisklasagne med tomat och kapris

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Enkel fiskgratäng

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tonfiskpizza

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Honey and mustard fisk i ugn

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad sej med pesto och körsbärstomater

Betyg
Betyg
(77)