Lax med fetaosttäcke och gurksallad

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Grekisk lax med kokt färskpotatis och klassisk gurka i ättikslag.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 msk smör, till formen
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • Gurksallad:
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 0.5 gurka, skuren i kuber
  • 1 hackad rödlök
  • 0.5 dl finhackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg laxen i en smord ugnsform och salta och peppra. Smula fetaosten över laxen. Tillaga i ugn 10 - 15 minuter.
  4. Blanda ihop vatten, ättika och socker tills sockret löst sig. Lägg i gurka, rödlök och dill.
  5. Servera laxen med den kokta potatisen och gurksalladen.

Tips

Smörstek laxen till barnen och servera osten i kuber bredvid för de som vill ha.<br>Blanda ner crème fraiche med fetaosten för att få en mildare mer krämig smak på toppingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönsallad med caesardressing

(1)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Honey and mustard fisk i ugn

(8)

Tuna Melt

(19)

Fiskgratäng med fetaost och dill

(9)

Barnens bästa pizza

(8)

Laxpaj med potatis

(13)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 msk smör, till formen
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • Gurksallad:
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 0.5 gurka, skuren i kuber
  • 1 hackad rödlök
  • 0.5 dl finhackad dill

Lax med fetaosttäcke och gurksallad

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Grekisk lax med kokt färskpotatis och klassisk gurka i ättikslag.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg laxen i en smord ugnsform och salta och peppra. Smula fetaosten över laxen. Tillaga i ugn 10 - 15 minuter.
  4. Blanda ihop vatten, ättika och socker tills sockret löst sig. Lägg i gurka, rödlök och dill.
  5. Servera laxen med den kokta potatisen och gurksalladen.

Tips

Smörstek laxen till barnen och servera osten i kuber bredvid för de som vill ha.<br>Blanda ner crème fraiche med fetaosten för att få en mildare mer krämig smak på toppingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönsallad med caesardressing

(1)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Honey and mustard fisk i ugn

(8)

Tuna Melt

(19)

Fiskgratäng med fetaost och dill

(9)

Barnens bästa pizza

(8)

Laxpaj med potatis

(13)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies