Lax med chunky quinoa och senapssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Laxen tar inte lång tid att laga och innehåller inte särskilt många ingredienser. Men massor av smak, färg och nyttigheter.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Chunky quinoa:
  • 3 dl quinoa
  • 4 skivade morötter
  • 300 g romanesco eller broccoli, i buketter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 strimlade salladslökar
  • 0.5 dl torrostade sesamfrön
  • Sesamsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med att koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek morötter och romanescobuketter i olja i en stekpanna. Stek ca 10 min på medelvärme och ruska om stekpannan då och då. Salta och vänd ner salladslök och ev sesamfrön.

Sesamsås

  1. Blanda alla ingredienser till sesamsåsen.
  2. Salta och peppra laxen. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek 3–4 min per sida. Tiden beror på laxens tjocklek och om man vill ha en rosa mitt. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt rosa vid 55°.

Till servering

  1. Vänd ihop grönsakerna med quinoan och servera med lax och sesamsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2020-07-30

Enkelt att göra och supergott!

Liknande recept

Spara recept

Currylax med grönsakscouscous

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax med quinoa på ryska

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bulgursallad med lax

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Couscouspanna med fisk

Betyg
Betyg
(53)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Chunky quinoa:
  • 3 dl quinoa
  • 4 skivade morötter
  • 300 g romanesco eller broccoli, i buketter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 strimlade salladslökar
  • 0.5 dl torrostade sesamfrön
  • Sesamsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt

Lax med chunky quinoa och senapssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Laxen tar inte lång tid att laga och innehåller inte särskilt många ingredienser. Men massor av smak, färg och nyttigheter.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek morötter och romanescobuketter i olja i en stekpanna. Stek ca 10 min på medelvärme och ruska om stekpannan då och då. Salta och vänd ner salladslök och ev sesamfrön.

Sesamsås

  1. Blanda alla ingredienser till sesamsåsen.
  2. Salta och peppra laxen. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek 3–4 min per sida. Tiden beror på laxens tjocklek och om man vill ha en rosa mitt. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt rosa vid 55°.

Till servering

  1. Vänd ihop grönsakerna med quinoan och servera med lax och sesamsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2020-07-30

Enkelt att göra och supergott!

Liknande recept

Spara recept

Currylax med grönsakscouscous

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax med quinoa på ryska

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bulgursallad med lax

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Couscouspanna med fisk

Betyg
Betyg
(53)