Lax med chunky quinoa och senapssås
  • Tid 35 min

Lax med chunky quinoa och senapssås

2.86 (7 betyg)

Laxen tar inte lång tid att laga och innehåller inte särskilt många ingredienser. Men massor av smak, färg och nyttigheter.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Chunky quinoa:
  • 3 dl quinoa
  • 4 skivade morötter
  • 300 g romanesco eller broccoli, i buketter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 strimlade salladslökar
  • 0.5 dl torrostade sesamfrön
Sesamsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med att koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Stek morötter och romanescobuketter i olja i en stekpanna. Stek ca 10 min på medelvärme och ruska om stekpannan då och då. Salta och vänd ner salladslök och ev sesamfrön.

Sesamsås

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till sesamsåsen.

  2. 2

    Salta och peppra laxen. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek 3–4 min per sida. Tiden beror på laxens tjocklek och om man vill ha en rosa mitt. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt rosa vid 55°.

Till servering

  1. 1

    Vänd ihop grönsakerna med quinoan och servera med lax och sesamsås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar