Currylax med grönsakscouscous
  • Tid 145 min
  • Ugn 200º

Currylax med grönsakscouscous

0 (0 betyg)

Med sin milda men distinkta kryddning simmar laxen fint ihop med grönsaksgrynens lite söta smak.

  • Tillagningstid 145 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl naturell yoghurt eller matyoghurt
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g laxfilé
Grönsakscouscous:
  • 4 dl couscous
  • 1 tärnad paprika
  • 1 bit purjolök
  • 2 tärnade tomater
  • 2 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda yoghurt, lime, salt och kryddor i en skål. Blanda i laxbitarna, täck över och låt stå i kylen ca 2 timmar. Vänd bitarna någon gång under tiden. Lägg laxen i en ugnssäker form och baka i mitten av ugnen tills laxen precis är genomstekt, 15- 20 minuter.

  2. 2

    Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda i grönsakerna, ställ grytan på svag värme och låt blandningen bli varm.

  3. 3

    Smaka av couscousen med lite salt och servera till laxen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar