
Kryddig quinoa med torsk i tomatsås
Betyg (1-5):
Kardemumma, fänkålsfrön och spiskummin ger quinoan massor av smak.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g torskryggfiléer
- 400 g solmogna tomater
- 1 urkärnad röd chili
- 1 dl kallpressad solrosolja
- 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
- 1 tsk salt och svartpeppar
- 1 dl finskuren körvel
- Kryddig quinoa
- 20 kardemummakärnor
- 1 tsk fänkålsfrö
- 4 dl röd quinoa
- 1 tsk spiskummin
- 8 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl solroskärnor
- Tomatsallad
- 250 g körsbärstomater i halvor
- 1 finhackad knipplök
- 1 msk kallpressad solrosolja
- 0.5 msk sherryvinäger eller vit balsamvinäger
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Kryddig quinoa: Mortla kardemumma och fänkålsfrön. Lägg quinoan i en kastrull med vatten, buljongtärningar, kryddor och solroskärnor. Låt koka tills nästan all vätska kokat bort. Lägg på ett lock och dra av från värmen. Låt stå 5–10 min.
- Mixa tomater med chili (ev), olja och citron till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Ringla lite olja i botten av en traktörpanna och lägg ner fiskbitarna. Salta fisken och häll över såsen. Låt sjuda under lock till en innertemperatur på 47°.
Tomatsallad
- Blanda alla ingredienserna till salladen och smaka av med salt och peppar.
- Strö färska örter på fisken vid servering och servera med quinoan och tomatsalladen.
Tips

Gillar man kapris passar det fint att tillsätta i tomatsåsen.
Kryddig quinoa med torsk i tomatsås
Betyg (1-5):
Kardemumma, fänkålsfrön och spiskummin ger quinoan massor av smak.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Kryddig quinoa: Mortla kardemumma och fänkålsfrön. Lägg quinoan i en kastrull med vatten, buljongtärningar, kryddor och solroskärnor. Låt koka tills nästan all vätska kokat bort. Lägg på ett lock och dra av från värmen. Låt stå 5–10 min.
- Mixa tomater med chili (ev), olja och citron till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Ringla lite olja i botten av en traktörpanna och lägg ner fiskbitarna. Salta fisken och häll över såsen. Låt sjuda under lock till en innertemperatur på 47°.
Tomatsallad
- Blanda alla ingredienserna till salladen och smaka av med salt och peppar.
- Strö färska örter på fisken vid servering och servera med quinoan och tomatsalladen.
Tips

Gillar man kapris passar det fint att tillsätta i tomatsåsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-11-25
Detta var jättegott! Kommer att göra det många gånger.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Koppen
2015-11-25
Detta var jättegott! Kommer att göra det många gånger.