Kryddig quinoa med torsk i tomatsås
  • Tid 45 min

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

2.4 (5 betyg)

Kardemumma, fänkålsfrön och spiskummin ger quinoan massor av smak.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g torskryggfiléer
  • 400 g solmogna tomater
  • 1 urkärnad röd chili
  • 1 dl kallpressad solrosolja
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 tsk salt och svartpeppar
  • 1 dl finskuren körvel
Kryddig quinoa
  • 20 kardemummakärnor
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 4 dl röd quinoa
  • 1 tsk spiskummin
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl solroskärnor
Tomatsallad
  • 250 g körsbärstomater i halvor
  • 1 finhackad knipplök
  • 1 msk kallpressad solrosolja
  • 0.5 msk sherryvinäger eller vit balsamvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kryddig quinoa: Mortla kardemumma och fänkålsfrön. Lägg quinoan i en kastrull med vatten, buljongtärningar, kryddor och solroskärnor. Låt koka tills nästan all vätska kokat bort. Lägg på ett lock och dra av från värmen. Låt stå 5–10 min.

  2. 2

    Mixa tomater med chili (ev), olja och citron till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Ringla lite olja i botten av en traktörpanna och lägg ner fiskbitarna. Salta fisken och häll över såsen. Låt sjuda under lock till en innertemperatur på 47°.

Tomatsallad

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till salladen och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Strö färska örter på fisken vid servering och servera med quinoan och tomatsalladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gillar man kapris passar det fint att tillsätta i tomatsåsen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Koppen

    Detta var jättegott! Kommer att göra det många gånger.