Bulgursallad med lax

Bulgursallad med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Sallad med bulgur, stekt lax, strimlade grönsaker, dill och rädisor som blandas tillsammans med en frisk citronette. Enkelt, fräscht och supergott!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 600 g tärnad laxfilé
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bulgursallad:
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 finstrimlade fänkål
  • 0.5 finstrimald purjolök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 knippe rädisa i klyftor
  • Citronette:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen samt med en buljongtärning. Häll ut på ett större fat att svalna, ca 15 min.
  2. Blanda ihop bulgur med strimlade grönsaker, dill och rädisor. Blanda ihop citronetten och vänd ner i salladen.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja tills den är riktigt het. Krydda laxen med salt och peppar och stek hastigt på alla sidor. Mitten får gärna vara helt rå.
Bulgursallad med lax
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g tärnad laxfilé
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bulgursallad:
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 finstrimlade fänkål
  • 0.5 finstrimald purjolök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 knippe rädisa i klyftor
  • Citronette:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Bulgursallad med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Sallad med bulgur, stekt lax, strimlade grönsaker, dill och rädisor som blandas tillsammans med en frisk citronette. Enkelt, fräscht och supergott!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen samt med en buljongtärning. Häll ut på ett större fat att svalna, ca 15 min.
  2. Blanda ihop bulgur med strimlade grönsaker, dill och rädisor. Blanda ihop citronetten och vänd ner i salladen.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja tills den är riktigt het. Krydda laxen med salt och peppar och stek hastigt på alla sidor. Mitten får gärna vara helt rå.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Charlotte

2016-10-16

Så gott!

Henrik

2015-02-12

Jag aktar mig för vitlök då!