Lax med chimichurri
  • Tid 35 min
  • Ugn 150º

Lax med chimichurri

3.5 (26 betyg)

En hel laxsida är det allra bästa att servera på en buffé, det blir alltid gott.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 kg laxsida med skinn
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmortlade svartpepparkorn
Chimichurri:
  • 2 lime, finrivet skal och saften
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili, ev mer
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 4 dl olivolja
  • 1.5 tsk salt
  • 4 dl finhackad färsk persilja
  • 3 dl finhackad färsk koriander
  • 2 dl finhackad färsk oregano
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°.

  2. 2

    Lägg laxsidan med skinnet nedåt på en ugnsplåt. Salta och peppra.

  3. 3

    Stek i ugnen till en innertemperatur på 57°, ca 30 min.

Chimichurri

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till chimichurrin.

Till servering

  1. 1

    Laxen är god att servera både varm, ljummen och kall. Toppa laxen med chimichurri och servera resterande i en skål bredvid.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sahar

    VÄRLDSKLASS!!!!

  • Hanna

    Supergott! Gott som dressing på sallad också. Koriandern gjorde susen!

  • Lola

    Gjorde succé på studentfesten