Lax i ugn med kräftsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.47 (15 betyg)

Somrig laxfilé som tillagas i ugnen och toppas med en kräftsalsa med gräslök, dill och gurka och serveras med färsk potatis och romsås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Kräftsalsa
  • 250 g kräftstjärtar
  • 0.5 gurka, skalad och tärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk finskuren färsk gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • Romsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform och krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°, 10-15 min.
  2. Blanda kräftstjärtar, gurka, rödlök, gräslök, dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Lägg kräftsalsan ovanpå laxen när den är klar. Blanda crème fraiche med rom till en sås. Vänd runt den nykokta potatisen med smör och dill, servera till laxen och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2020-08-18

Super gott och mycket enkelt! Uppskattades av både oss och gästerna!

Monica

2020-07-22

Mycket gott

Börje

2020-06-11

Jättegott!!!

Liknande recept

Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fisksoppa med saffrans-aioli

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Camillas bouillabaisse

Betyg
Betyg
(14)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Kräftsalsa
  • 250 g kräftstjärtar
  • 0.5 gurka, skalad och tärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk finskuren färsk gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • Romsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom
  • salt och svartpeppar

Lax i ugn med kräftsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.47 (15 betyg)

Somrig laxfilé som tillagas i ugnen och toppas med en kräftsalsa med gräslök, dill och gurka och serveras med färsk potatis och romsås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform och krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°, 10-15 min.
  2. Blanda kräftstjärtar, gurka, rödlök, gräslök, dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Lägg kräftsalsan ovanpå laxen när den är klar. Blanda crème fraiche med rom till en sås. Vänd runt den nykokta potatisen med smör och dill, servera till laxen och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2020-08-18

Super gott och mycket enkelt! Uppskattades av både oss och gästerna!

Monica

2020-07-22

Mycket gott

Börje

2020-06-11

Jättegott!!!

Liknande recept

Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fisksoppa med saffrans-aioli

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Camillas bouillabaisse

Betyg
Betyg
(14)