Lättrökta revben med surkålsslaw och rostad sötpotatis

Lättrökta revben med surkålsslaw och rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 800 g lättrökta revben (Coop Grill)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Surkålsslaw:
  • 240 g surkål
  • 200 g morötter, grovrivna
  • 1.5 dl majonnäs
  • 30 g färsk grönkål, rivna blad
  • 80 g torkade aprikoser, strimlade
  • salt
  • Rostad sötpotatis:
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Blanda alla ingredienserna till surkålsslawn och smaka av med salt.
  3. Grilla köttet enligt anvisningen på förpackningen. Pensla med marinad enligt förslag på förpackningen eller sweet chili blandat med soja ett par gånger under slutet av grilltiden. Vänd flera gånger så att det inte bränns. Skär upp köttet längs med benen.
  4. Servera köttet med surkålsslaw och sötpotatisklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lättrökta revben med surkålsslaw och rostad sötpotatis
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g lättrökta revben (Coop Grill)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Surkålsslaw:
  • 240 g surkål
  • 200 g morötter, grovrivna
  • 1.5 dl majonnäs
  • 30 g färsk grönkål, rivna blad
  • 80 g torkade aprikoser, strimlade
  • salt
  • Rostad sötpotatis:
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt

Lättrökta revben med surkålsslaw och rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Blanda alla ingredienserna till surkålsslawn och smaka av med salt.
  3. Grilla köttet enligt anvisningen på förpackningen. Pensla med marinad enligt förslag på förpackningen eller sweet chili blandat med soja ett par gånger under slutet av grilltiden. Vänd flera gånger så att det inte bränns. Skär upp köttet längs med benen.
  4. Servera köttet med surkålsslaw och sötpotatisklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!