Lättrökta revben med surkålsslaw och rostad sötpotatis
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Lättrökta revben med surkålsslaw och rostad sötpotatis

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g lättrökta revben (Coop Grill)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk kinesisk soja
Surkålsslaw:
  • 240 g surkål
  • 200 g morötter, grovrivna
  • 1.5 dl majonnäs
  • 30 g färsk grönkål, rivna blad
  • 80 g torkade aprikoser, strimlade
  • salt
Rostad sötpotatis:
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

  2. 2

    Blanda alla ingredienserna till surkålsslawn och smaka av med salt.

  3. 3

    Grilla köttet enligt anvisningen på förpackningen. Pensla med marinad enligt förslag på förpackningen eller sweet chili blandat med soja ett par gånger under slutet av grilltiden. Vänd flera gånger så att det inte bränns. Skär upp köttet längs med benen.

  4. 4

    Servera köttet med surkålsslaw och sötpotatisklyftor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar