Revbensspjäll till jul

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Saftiga revben glaserade med äppelmust och kanelglaze, omöjliga att motstå på julbordet! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + ca 2 tim 45 min i ugn
Ugnstemperatur:125º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 liter äppelmust
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll äppelmusten i en vid kastrull. Tillsätt kanel, ingefära och salt. Koka ihop utan lock på medelvärme tills ca 2 dl återstår och du har en simmig glaze.
  2. Skär revbensspjällen i stora bitar och lägg i en ugnsform. Spara ca ½ dl av glazen och pensla resterande på spjällen.Tillaga mitt i ugnen ca 2 ½ tim tills de är möra. Vänd och ös spjällen då och då under tiden.
  3. Pensla till sist köttsidan på revbensspjällen med den sparade glazen och tillaga ca 15 min till. Servera revbenen till äppelsallad med kryddsocker och citrus. Recept hittar du här på coop.se

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 liter äppelmust
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt

Revbensspjäll till jul

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Saftiga revben glaserade med äppelmust och kanelglaze, omöjliga att motstå på julbordet! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + ca 2 tim 45 min i ugn
Ugnstemperatur:125º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll äppelmusten i en vid kastrull. Tillsätt kanel, ingefära och salt. Koka ihop utan lock på medelvärme tills ca 2 dl återstår och du har en simmig glaze.
  2. Skär revbensspjällen i stora bitar och lägg i en ugnsform. Spara ca ½ dl av glazen och pensla resterande på spjällen.Tillaga mitt i ugnen ca 2 ½ tim tills de är möra. Vänd och ös spjällen då och då under tiden.
  3. Pensla till sist köttsidan på revbensspjällen med den sparade glazen och tillaga ca 15 min till. Servera revbenen till äppelsallad med kryddsocker och citrus. Recept hittar du här på coop.se

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)