Julglaserade revben
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Julglaserade revben

3.76 (21 betyg)

”Mums!” tyckte både barn och vuxna när de smakade Elisabeths saftiga revbensspjäll.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 kg Tunna revbenspjäll
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl julöl eller mörkt öl
  • 4 msk tamarindsoja eller kinesisk soja
  • 4 msk flytande honung
  • 4 msk hickory barbequesås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Lägg revbenen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och sätt in mitt i ugnen.

  2. 2

    Häll öl, soja, honung och BBQ-sås i en kastrull och låt koka ihop ca 5 min.

  3. 3

    Ta ut spjällen efter 40 min i ugnen och pensla glazen runt om köttet. Griljera i ugnen ytterligare 10–15 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Revbensspjäll är populärt! Läge att dubbla satsen, kanske?
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar