Julglaserade revben

Julglaserade revben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

”Mums!” tyckte både barn och vuxna när de smakade Elisabeths saftiga revbensspjäll.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl julöl eller mörkt öl
  • 4 msk tamarindsoja eller kinesisk soja
  • 4 msk flytande honung
  • 4 msk hickory barbequesås
  • 1 kg Tunna revbenspjäll
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg revbenen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och sätt in mitt i ugnen.
  2. Häll öl, soja, honung och BBQ-sås i en kastrull och låt koka ihop ca 5 min.
  3. Ta ut spjällen efter 40 min i ugnen och pensla glazen runt om köttet. Griljera i ugnen ytterligare 10–15 min.

Tips

Revbensspjäll är populärt! Läge att dubbla satsen, kanske?

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2020-12-19

Jag brukar göra detta recept men med tjocka revben. Väldigt gott!

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Julglaserade revben
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl julöl eller mörkt öl
  • 4 msk tamarindsoja eller kinesisk soja
  • 4 msk flytande honung
  • 4 msk hickory barbequesås
  • 1 kg Tunna revbenspjäll
  • 1 tsk salt

Julglaserade revben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

”Mums!” tyckte både barn och vuxna när de smakade Elisabeths saftiga revbensspjäll.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg revbenen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och sätt in mitt i ugnen.
  2. Häll öl, soja, honung och BBQ-sås i en kastrull och låt koka ihop ca 5 min.
  3. Ta ut spjällen efter 40 min i ugnen och pensla glazen runt om köttet. Griljera i ugnen ytterligare 10–15 min.

Tips

Revbensspjäll är populärt! Läge att dubbla satsen, kanske?

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2020-12-19

Jag brukar göra detta recept men med tjocka revben. Väldigt gott!

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)