Glaserade kamben med regnbågsslaw
  • Tid 20 min + tid i ugn
  • Ugn 150-200º

Glaserade kamben med regnbågsslaw

2.33 (3 betyg)

Kamben som glaseras med söt gelé och kryddigt lakritspulver måste bara provas! Servera med en coleslaw i regnbågens färger.

  • Tillagningstid 20 min + tid i ugn
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 150-200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kamben
  • 1 tsk salt
Glaze:
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 msk lakritspulver
Regnbågsslaw:
  • 100 g vitkål
  • 100 g rödkål
  • 0.5 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt och svartpeppar
  • 30 g babyspenat
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper och salta runt om. Rör ihop gelé och lakritspulver och bred ut på kambenen. Tillaga mitt i ugnen på 150° ca 40 min. Höj temperaturen till 200° och låt stå ytterligare ca 15 min till fin färg.

  2. 2

    Strimla kålen och löken tunt, gärna med mandolin och riv morötterna grovt. Vänd runt med majonnäs, senap och gelé. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenatbladen vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skeda på den glaze som rinner av kambenen under tillagningstiden.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • En tvåbarnsmamma som alltid har tid för mat som tar 40tim att laga.

    Det kommer att bli svårt att hålla sig i 39tim från att smaka dessa kamben😜