Glaserade kamben med regnbågsslaw

Glaserade kamben med regnbågsslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kamben som glaseras med söt gelé och kryddigt lakritspulver måste bara provas! Servera med en coleslaw i regnbågens färger.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150-200º
4 portioner
  • 1 kg kamben
  • 1 tsk salt
  • Glaze:
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 msk lakritspulver
  • Regnbågsslaw:
  • 100 g vitkål
  • 100 g rödkål
  • 0.5 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt och svartpeppar
  • 30 g babyspenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper och salta runt om. Rör ihop gelé och lakritspulver och bred ut på kambenen. Tillaga mitt i ugnen på 150° ca 40 min. Höj temperaturen till 200° och låt stå ytterligare ca 15 min till fin färg.
  2. Strimla kålen och löken tunt, gärna med mandolin och riv morötterna grovt. Vänd runt med majonnäs, senap och gelé. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenatbladen vid servering.

Tips

Skeda på den glaze som rinner av kambenen under tillagningstiden.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



En tvåbarnsmamma som alltid har tid för mat som tar 40tim att laga.

2019-01-25

Det kommer att bli svårt att hålla sig i 39tim från att smaka dessa kamben😜

Glaserade kamben med regnbågsslaw
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg kamben
  • 1 tsk salt
  • Glaze:
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 msk lakritspulver
  • Regnbågsslaw:
  • 100 g vitkål
  • 100 g rödkål
  • 0.5 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt och svartpeppar
  • 30 g babyspenat

Glaserade kamben med regnbågsslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kamben som glaseras med söt gelé och kryddigt lakritspulver måste bara provas! Servera med en coleslaw i regnbågens färger.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150-200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper och salta runt om. Rör ihop gelé och lakritspulver och bred ut på kambenen. Tillaga mitt i ugnen på 150° ca 40 min. Höj temperaturen till 200° och låt stå ytterligare ca 15 min till fin färg.
  2. Strimla kålen och löken tunt, gärna med mandolin och riv morötterna grovt. Vänd runt med majonnäs, senap och gelé. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenatbladen vid servering.

Tips

Skeda på den glaze som rinner av kambenen under tillagningstiden.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



En tvåbarnsmamma som alltid har tid för mat som tar 40tim att laga.

2019-01-25

Det kommer att bli svårt att hålla sig i 39tim från att smaka dessa kamben😜