Lättbakade baguetter

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Fina fröiga baguetter. Funkar till det mesta.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:250º-150º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 25 g jäst, 37 grader
  • 6 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 13 dl vetemjöl special
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 4 msk solrosfrön, vallmofrön eller pumpafrön
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i vattnet. När jästen är löst, tillsätt salt och mjöl och rör om. Klicka i smöret. Fortsätt arbeta degen för hand 10 minuter, eller i maskin 4-5 minuter. Jäs i bunke under bakduk cirka 2 timmar.
  2. Stjälp ut degen på väl mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar. Platta försiktigt till varje del till en rektangel och rulla eller snurra ihop från långsidan till baguetter. Gör gärna diagonala snitt i degen med en vass kniv. Låt jäsa cirka 15 minuter.
  3. Pensla med vatten och strö på frön. Grädda cirka 12 minuter, tills bröden fått fin färg. Sänk värmen till 150 grader och fortsätt grädda 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fetaostbullar

(2)

Brytbröd med frön

(20)

Siktkaka

(17)

Dinkelscones

(7)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Örtbaguetter

(1)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst, 37 grader
  • 6 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 13 dl vetemjöl special
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 4 msk solrosfrön, vallmofrön eller pumpafrön
  • 1 msk salt

Lättbakade baguetter

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Fina fröiga baguetter. Funkar till det mesta.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:250º-150º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i vattnet. När jästen är löst, tillsätt salt och mjöl och rör om. Klicka i smöret. Fortsätt arbeta degen för hand 10 minuter, eller i maskin 4-5 minuter. Jäs i bunke under bakduk cirka 2 timmar.
  2. Stjälp ut degen på väl mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar. Platta försiktigt till varje del till en rektangel och rulla eller snurra ihop från långsidan till baguetter. Gör gärna diagonala snitt i degen med en vass kniv. Låt jäsa cirka 15 minuter.
  3. Pensla med vatten och strö på frön. Grädda cirka 12 minuter, tills bröden fått fin färg. Sänk värmen till 150 grader och fortsätt grädda 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fetaostbullar

(2)

Brytbröd med frön

(20)

Siktkaka

(17)

Dinkelscones

(7)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Örtbaguetter

(1)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies