Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Vegitariskt alternativ till den italienska favoriten. Den kryddiga tomatsåsen går utmärkt att förbereda

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 300 g aubergine, skivade på längden
  • 0.5 dl olivolja till stekning
  • Tomatsås:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 5 tomater, i stora bitar
  • 800 g krossade tomater
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Fetaoströra:
  • 400 g fetaost
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och tomater någon minut under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt såsen puttra på medelstark värme minst 20 minuter. Rör om då och då. De färska tomaterna ska koka sönder och försvinna ner i såsen.
  2. Medan tomatsåsen kokar, hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna några i taget. För att auberginen ska få färg behöver pannan vara riktigt het och ha en hel del olja i sig. Lägg skivorna åt sidan.

Fetaoströra

  1. Mosa sönder fetaosten i en bunke, med hjälp av en gaffel, med crème fraiche, vatten och basilika. Peppra eventuellt.
  2. Smörj en stor ugnssäker form med lite olja. Lägg ett lager med aubergineskivor i formen, fortsätt med 1/3 tomatsås, sedan lasagneplattor och sist ett lager fetaoströra.
  3. Gör likadant igen, men fördela den sista tredjedelen tomatsås överst tillsammans med fetaoströran. Grädda i ugnen tills lasagneplattorna är mjuka och lasagnen fått färg, cirka 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2015-01-26

Otroligt god! Går bra att även använda zucchini. Om man skär den med osthyvel behöver man inte försteka.

Liknande recept

Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Färskpotatissallad med ädelost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Lasagne med stekt aubergine och fetaost
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 300 g aubergine, skivade på längden
  • 0.5 dl olivolja till stekning
  • Tomatsås:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 5 tomater, i stora bitar
  • 800 g krossade tomater
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Fetaoströra:
  • 400 g fetaost
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Vegitariskt alternativ till den italienska favoriten. Den kryddiga tomatsåsen går utmärkt att förbereda

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och tomater någon minut under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt såsen puttra på medelstark värme minst 20 minuter. Rör om då och då. De färska tomaterna ska koka sönder och försvinna ner i såsen.
  2. Medan tomatsåsen kokar, hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna några i taget. För att auberginen ska få färg behöver pannan vara riktigt het och ha en hel del olja i sig. Lägg skivorna åt sidan.

Fetaoströra

  1. Mosa sönder fetaosten i en bunke, med hjälp av en gaffel, med crème fraiche, vatten och basilika. Peppra eventuellt.
  2. Smörj en stor ugnssäker form med lite olja. Lägg ett lager med aubergineskivor i formen, fortsätt med 1/3 tomatsås, sedan lasagneplattor och sist ett lager fetaoströra.
  3. Gör likadant igen, men fördela den sista tredjedelen tomatsås överst tillsammans med fetaoströran. Grädda i ugnen tills lasagneplattorna är mjuka och lasagnen fått färg, cirka 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2015-01-26

Otroligt god! Går bra att även använda zucchini. Om man skär den med osthyvel behöver man inte försteka.

Liknande recept

Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Färskpotatissallad med ädelost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)