Lasagne med sötpotatis
  • Tid 30 min + 20 min i ugn
  • Ugn 200º

Lasagne med sötpotatis

4.33 (9 betyg)

Saftig lasagne på sötpotatis och nötfärs

  • Tillagningstid 30 min + 20 min i ugn
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färska lasagneplatta
  • 3 dl riven ost
Köttfärssås
  • 250 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 250 g nötfärs
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk torkad timjan
Bechamelsås
  • 20 g smör
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och riv sötpotatisen grovt. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek färsen med sötpotatisen, lök, vitlök och tomatpuré. Krydda med salt och peppar.

  2. 2

    Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, honung och timjan. Låt småputtra ca 10 min, gärna under lock.

Bechamelsås:

  1. 1

    Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken lite i taget.

  2. 2

    Låt sjuda ca 3 min. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Varva bechamelsås med köttfärssås och lasagneplattor i en passande gratängform. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carolina

    Väldigt god men smakar som vanlig lasagne med en väldigt liten smak av sötpotatis.

  • Kjell

    Lasagne m sötpotatis