
Lasagne med räkor och kräftstjärtar
Betyg (1-5):
En lite lyxigare lasagne som får en onsdag att smaka helg.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 200 g morötter, grovrivna
- 1 msk olja
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 3 dl vatten
- 3 msk fiskfond eller skaldjursfond
- 500 g krossade tomater
- honung
- svartpeppar
- 140 g färsk bladspenat
- 170 g skalade räkor
- 170 g kräftstjärt
- 500 g färska pastaplattor
- 3 dl riven ost, gärna hälften parmesan
- svartpeppar
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och morot i olja i en kastrull. Häll i vin, vatten, fond och tomatkross.
- Låt puttra ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Ta bort från värmen och vänd runt spenat, räkor och kräftstjärtar.
- Varva pastaplattorna med skaldjurssåsen i en passande form och avsluta med sås. Strö över osten och dra ett varv med pepparkvarnen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Tips

Vänd ner skalade musslor med räkorna för variation.
Liknande recept
Lasagne med räkor och kräftstjärtar
Betyg (1-5):
En lite lyxigare lasagne som får en onsdag att smaka helg.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och morot i olja i en kastrull. Häll i vin, vatten, fond och tomatkross.
- Låt puttra ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Ta bort från värmen och vänd runt spenat, räkor och kräftstjärtar.
- Varva pastaplattorna med skaldjurssåsen i en passande form och avsluta med sås. Strö över osten och dra ett varv med pepparkvarnen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Tips

Vänd ner skalade musslor med räkorna för variation.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-03-03
Supergod!!! Men vi bytte ut vattnet mot grädde. Det blev perfekt. Krämig och god! 👍
2018-11-04
Fanns i vecka 44 matkasse med endast eäkor. Smaken var god, piffade till med mer kryddor. Håller med om för mycket vätska, vi hällde av en del efter halva tiden. Men ska göra det igen med mindre vätska.
2016-11-19
God smak men såsen är alldeles för vattnig. Varför så mycket vätska, men ingen redning?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Martina
2019-03-03
Supergod!!! Men vi bytte ut vattnet mot grädde. Det blev perfekt. Krämig och god! 👍
Marita
2018-11-04
Fanns i vecka 44 matkasse med endast eäkor. Smaken var god, piffade till med mer kryddor. Håller med om för mycket vätska, vi hällde av en del efter halva tiden. Men ska göra det igen med mindre vätska.
Helena
2016-11-19
God smak men såsen är alldeles för vattnig. Varför så mycket vätska, men ingen redning?