Lasagne med räkor och kräftstjärtar

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

En lite lyxigare lasagne som får en onsdag att smaka helg.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 200 g morötter, grovrivna
  • 1 msk olja
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 msk fiskfond eller skaldjursfond
  • 500 g krossade tomater
  • honung
  • svartpeppar
  • 140 g färsk bladspenat
  • 170 g skalade räkor
  • 170 g kräftstjärt
  • 500 g färska pastaplattor
  • 3 dl riven ost, gärna hälften parmesan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och morot i olja i en kastrull. Häll i vin, vatten, fond och tomatkross.
  2. Låt puttra ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Ta bort från värmen och vänd runt spenat, räkor och kräftstjärtar.
  3. Varva pastaplattorna med skaldjurssåsen i en passande form och avsluta med sås. Strö över osten och dra ett varv med pepparkvarnen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Tips

Vänd ner skalade musslor med räkorna för variation.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2019-03-03

Supergod!!! Men vi bytte ut vattnet mot grädde. Det blev perfekt. Krämig och god! 👍

Marita

2018-11-04

Fanns i vecka 44 matkasse med endast eäkor. Smaken var god, piffade till med mer kryddor. Håller med om för mycket vätska, vi hällde av en del efter halva tiden. Men ska göra det igen med mindre vätska.

Helena

2016-11-19

God smak men såsen är alldeles för vattnig. Varför så mycket vätska, men ingen redning?

Liknande recept

Hummer med tre såser

(1)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Räkcurry med citrongräs

(10)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Pasta vongole

(14)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 200 g morötter, grovrivna
  • 1 msk olja
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 msk fiskfond eller skaldjursfond
  • 500 g krossade tomater
  • honung
  • svartpeppar
  • 140 g färsk bladspenat
  • 170 g skalade räkor
  • 170 g kräftstjärt
  • 500 g färska pastaplattor
  • 3 dl riven ost, gärna hälften parmesan
  • svartpeppar

Lasagne med räkor och kräftstjärtar

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

En lite lyxigare lasagne som får en onsdag att smaka helg.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och morot i olja i en kastrull. Häll i vin, vatten, fond och tomatkross.
  2. Låt puttra ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Ta bort från värmen och vänd runt spenat, räkor och kräftstjärtar.
  3. Varva pastaplattorna med skaldjurssåsen i en passande form och avsluta med sås. Strö över osten och dra ett varv med pepparkvarnen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Tips

Vänd ner skalade musslor med räkorna för variation.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2019-03-03

Supergod!!! Men vi bytte ut vattnet mot grädde. Det blev perfekt. Krämig och god! 👍

Marita

2018-11-04

Fanns i vecka 44 matkasse med endast eäkor. Smaken var god, piffade till med mer kryddor. Håller med om för mycket vätska, vi hällde av en del efter halva tiden. Men ska göra det igen med mindre vätska.

Helena

2016-11-19

God smak men såsen är alldeles för vattnig. Varför så mycket vätska, men ingen redning?

Liknande recept

Hummer med tre såser

(1)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Räkcurry med citrongräs

(10)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Pasta vongole

(14)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies