Långkokt högrev med kanel och spiskummin
  • Tid 2 tim

Långkokt högrev med kanel och spiskummin

2.8 (20 betyg)

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg högrev
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 4 morötter i bitar
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl öl, gärna mörkt
  • 2 msk mango chutney
  • 2 lagerblad
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 1 kanelstång
  • 1 skivad röd chili eventuellt
  • 0.5 tsk salt
  • 25 g smör eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta bort ev senor och skär köttet i bitar, ca 3 cm. Vänd köttbitarna i mjöl och bryn dem i omgångar i en het panna med olja. Lägg över köttet i en gryta.

  2. 2

    Hetta upp mer olja och stek lök, vitlök, morot och tomatpuré ca 3 min. Lägg lök och morötter i grytan med köttet och tillsätt resten av ingredienserna utom smöret.

  3. 3

    Lägg på ett tättslutande lock och koka på låg värme ca 1 tim och 30 min. Ta bort locket de sista 30 min. Rör ev ner smör i grytan precis före servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna grytan med couscous, rostad mandel, koriander och en klick yoghurt!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Liselotte

    Jag gillar spiskummin, men 1 msk blev för mycket här tycker jag. Ta lite mindre först och smaka dig fram är min rekommendation.

  • Gunilla

    Lagade denna i dag tillsammans med min dotter. Tycker att den blev jättegod. Lite annorlunda smak. Vi glömde att lägga i smöret men tycker inte att det behövdes. Åt den med cous cous, spenatsallad, lättcreme fraiche och mango chutney.