Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 500 g lammytterfilé
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 0.5 dl grovhackad färsk rosmarin
  • Paprikasås:
  • 2 tärnade röda paprikor
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 krm kajennpeppar, efter smak
  • 0.5 krm salt, efter smak
  • Grönsakscouscous:
  • 200 g couscous
  • 2 msk smör
  • 1 tärnat äpple
  • 1 tärnad röd eller gul paprika
  • 2 tunt skivade salladslökar eller motsvarande mängd purjo
  • 2 tärnade tomater

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Salta, peppra och klappa in rosmarin. Efterstek i ugnen ca 20 minuter till 60ºC innertemperatur.

Paprikasås

  1. Mixa paprikan med vinet till en slät puré. Koka upp purén tillsammans med smulad buljongtärning. Späd med grädde och sjud ca 10 minuter. Smaka av med kajennpeppar och salt.

Grönsakscouscous

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ner smöret med en gaffel. Ställ på svag värme och blanda ner äpple, paprika, lök och tomater. Rör med en gaffel och låt blandningen bli varm.

Servering

Skär upp lammfilén och servera med paprikasås och grönsakscouscous.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Couscousbollar med biff

(1)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Quinoasallad med lammfärsburgare

(1)

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

(19)

Fläskkotlett med röd quinoasallad

(8)

Köttfärssås med bovete

(10)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

(10)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g lammytterfilé
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 0.5 dl grovhackad färsk rosmarin
  • Paprikasås:
  • 2 tärnade röda paprikor
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 krm kajennpeppar, efter smak
  • 0.5 krm salt, efter smak
  • Grönsakscouscous:
  • 200 g couscous
  • 2 msk smör
  • 1 tärnat äpple
  • 1 tärnad röd eller gul paprika
  • 2 tunt skivade salladslökar eller motsvarande mängd purjo
  • 2 tärnade tomater

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Salta, peppra och klappa in rosmarin. Efterstek i ugnen ca 20 minuter till 60ºC innertemperatur.

Paprikasås

  1. Mixa paprikan med vinet till en slät puré. Koka upp purén tillsammans med smulad buljongtärning. Späd med grädde och sjud ca 10 minuter. Smaka av med kajennpeppar och salt.

Grönsakscouscous

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ner smöret med en gaffel. Ställ på svag värme och blanda ner äpple, paprika, lök och tomater. Rör med en gaffel och låt blandningen bli varm.

Servering

Skär upp lammfilén och servera med paprikasås och grönsakscouscous.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Couscousbollar med biff

(1)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Quinoasallad med lammfärsburgare

(1)

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

(19)

Fläskkotlett med röd quinoasallad

(8)

Köttfärssås med bovete

(10)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies