Fläskkotlett med röd quinoasallad

Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En härlig måltid med fetakräm som pricken på i:et.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
  • 4 fläskkotletter med ben à 200g
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Quinoasallad:
  • 2 dl röd quinoa
  • 600 g broccoli, i små bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 12 gröna oliver
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 0.25 citron, rivet skal efter smak
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Bryn det fort och på hög värme i olivolja. Avsluta med smör. Stek sedan cirka 3 minuter på varje sida, använd gärna en stektermometer. Köttet ska ha 65 grader i innertemperatur när det är klart.
  2. Koka quinoan enligt anvisningen på paketet. Koka broccolin mjuk i saltat vatten, 2-3 minuter. Sila bort vätskan. Blanda quinoa, broccoli, fetaost, rödlök, oliver, rosmarin, och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med olivolja eller Citronyoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskkotlett med röd quinoasallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 fläskkotletter med ben à 200g
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Quinoasallad:
  • 2 dl röd quinoa
  • 600 g broccoli, i små bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 12 gröna oliver
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 0.25 citron, rivet skal efter smak
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En härlig måltid med fetakräm som pricken på i:et.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Bryn det fort och på hög värme i olivolja. Avsluta med smör. Stek sedan cirka 3 minuter på varje sida, använd gärna en stektermometer. Köttet ska ha 65 grader i innertemperatur när det är klart.
  2. Koka quinoan enligt anvisningen på paketet. Koka broccolin mjuk i saltat vatten, 2-3 minuter. Sila bort vätskan. Blanda quinoa, broccoli, fetaost, rödlök, oliver, rosmarin, och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med olivolja eller Citronyoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!