Kåldolmar med savoykål
  • Tid 40 min

Kåldolmar med savoykål

4 (1 betyg)

Den här urgoda husmansrätten är inte så svår att laga som man kan tro.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 8 blad savoykål eller vitkål
  • 300 g blandfärs
  • 2.5 dl kokt mathavre eller matvete
  • 1 finhackad gul lök
  • 1.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 1.5 + 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • maizena redning
Till servering:
  • rårörda lingon
  • kokt potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Låt kålbladen koka 5 min i saltat vatten. Låt dem rinna av på en ren handduk och skär bort den grova mittnerven.

  2. 2

    Blanda färs, mathavre, lök, mjölk, salt, peppar i en bunke. Fördela färsblandningen mitt på kålbladen. Vik in kanterna och rulla ihop.

  3. 3

    Stek dolmarna först med skarven nedåt i het stekpanna med smör. Stek runt om till fin färg. Ringla över sirap och häll på 1 ½ dl vatten. Sänk värmen och låt steka klart under lock, ca 15 min. Vänd kåldolmarna en gång under stektiden.

  4. 4

    Lyft ur kåldolmarna. Häll 3 dl vatten i skyn. Tillsätt buljongtärning och låt sjuda ca 5 min. Red av med såsredning.

  5. 5

    Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar