Köttfärssås med rödvin

Köttfärssås med rödvin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Lite rödvin i köttfärssåsen ger mustig smak och fin syra. Vi serverar den med bovete, men självklart går det lika bra med pasta till!

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 100 g fintärnad eller grovriven rotselleri
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl rödvin + 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 3 dl helt bovete
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den blivit brun och smulig.
  2. Tillsätt rotselleri, lök och vitlök. Stek några minuter till.
  3. Tillsätt vin, vatten, krossade tomater, buljongtärning, oregano och lagerblad. Låt småputtra 10–20 min. Smaka av med salt och peppar
  4. Koka bovete enligt anvisningen på förpackningen. Servera till köttfärssåsen.

Tips

Prova gärna pasta gjord på bönor om ni önskar mer pastaliknande tillbehör.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Köttfärssås med rödvin
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 100 g fintärnad eller grovriven rotselleri
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl rödvin + 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 3 dl helt bovete
  • salt och svartpeppar

Köttfärssås med rödvin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Lite rödvin i köttfärssåsen ger mustig smak och fin syra. Vi serverar den med bovete, men självklart går det lika bra med pasta till!

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den blivit brun och smulig.
  2. Tillsätt rotselleri, lök och vitlök. Stek några minuter till.
  3. Tillsätt vin, vatten, krossade tomater, buljongtärning, oregano och lagerblad. Låt småputtra 10–20 min. Smaka av med salt och peppar
  4. Koka bovete enligt anvisningen på förpackningen. Servera till köttfärssåsen.

Tips

Prova gärna pasta gjord på bönor om ni önskar mer pastaliknande tillbehör.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!