Lammstek med krämig fyllning

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

Lamm passar bra till påsk och här får färskost och timjan sätta personlig prägel. Berika rätten med färg i form av potatis, coctailtomat och grönsallad.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 kg benfri Lammstek
  • 100 g färskost, t ex Créme Bonjour chèvre och örter
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk kvistar av färsk rosmarin
  • 2 dl hönsbuljong av tärning
  • Tillbehör:
  • 1.2 kg skivad, ugnsstekt potatis
  • 1 msk olja
  • 250 g cocktailtomater
  • 6 dl blandad sallad

Gör så här

  1. Tina steken om den är djupfryst. Skär köttet så att det går att vika ut. Bred på ost och vitlök. Rulla ihop så att fyllningen helt täcks. Bind ihop med steksnöre. Salta, peppra och stick in rosmarinkvistar under snöret eller strö på torkad.
  2. Lägg steken i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Stek i nedre delen av ugnen till önskad temperatur, 1-1 ½ timme. När termometern visar 60º är köttet rosa, vid 65º lätt rosa och vid 70º helt genomstekt.
  3. Ställ även in potatisen i oljan i ugnen de sista 40 minutrarna.
  4. Vispa ur formen med buljongen. Sila ner den i en kastrull och hetta upp. Skär köttet i skivor när det svalnat något och servera med skyn, potatis, tomater och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Lingonmarinerad fläskkarré

(19)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg benfri Lammstek
  • 100 g färskost, t ex Créme Bonjour chèvre och örter
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk kvistar av färsk rosmarin
  • 2 dl hönsbuljong av tärning
  • Tillbehör:
  • 1.2 kg skivad, ugnsstekt potatis
  • 1 msk olja
  • 250 g cocktailtomater
  • 6 dl blandad sallad

Lammstek med krämig fyllning

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

Lamm passar bra till påsk och här får färskost och timjan sätta personlig prägel. Berika rätten med färg i form av potatis, coctailtomat och grönsallad.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina steken om den är djupfryst. Skär köttet så att det går att vika ut. Bred på ost och vitlök. Rulla ihop så att fyllningen helt täcks. Bind ihop med steksnöre. Salta, peppra och stick in rosmarinkvistar under snöret eller strö på torkad.
  2. Lägg steken i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Stek i nedre delen av ugnen till önskad temperatur, 1-1 ½ timme. När termometern visar 60º är köttet rosa, vid 65º lätt rosa och vid 70º helt genomstekt.
  3. Ställ även in potatisen i oljan i ugnen de sista 40 minutrarna.
  4. Vispa ur formen med buljongen. Sila ner den i en kastrull och hetta upp. Skär köttet i skivor när det svalnat något och servera med skyn, potatis, tomater och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Lingonmarinerad fläskkarré

(19)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies