För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammstek med konjakssky

Betyg (1-5):
3.12 (25 betyg)

Vitlöksdoftande lammstek med underbart god konjakssky.

Tillagningstid: 30 min + 1tim 30 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg urbenad Lammstek
  • 1 dl grovhackad färsk timjan
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 klyftade gula lökar
  • Konjakssky:
  • 3 msk oxfond
  • 3 dl vatten
  • 1 dl konjak
  • 5 enbär
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk soja
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Blanda timjan, flingsalt, svartpeppar och olivolja. Gnid in hela lammsteken, både in- och utsidan med blandningen och bind ihop den med steksnöre. Skär små snitt och stick in vitlöksklyftorna. Stick in en stektermometer i stekens tjockaste del och lägg i en ugnssäker form.
  2. Fördela den klyftade löken runt om och stek mitt i ugnen ca 1,5 tim till en innertemperatur på 58– 60°. Låt steken vila 10 min innan den skärs upp.

Konjakssky

  1. Häll lammskyn och löken i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till konjaksskyn utom smöret. Koka upp och sjud ca 10 min. Mixa slät med stavmixer. Koka upp och vispa i smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2015-10-30

Vill ha recept på de små potatis?gratängerna till lammsteken med konjakssky..... var hittar jag det?

Tina Gustafsson

2015-03-25

Vart hittar jag receptet till gratängerna som syns på bilden?

Roger

2014-04-18

Jag hittar inte gratängerna

Lena

2014-04-16

Receptet upphittat strax intill!!!

Lena

2014-04-16

Vad är det för små gratänger , som syns på bilden? De ser goda ut.

Checkbox Coop

2014-04-16

@Gunilla Hur du ska göra konjaksskyn ser du i sista stycken.

Gunilla

2014-04-16

Var kommer konjaken in i saken?!?

Dick morris

2014-04-15

Lammstek se valdigt lätt stekt utt på bilden??dvs raw

Liknande recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(38)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.5 kg urbenad Lammstek
  • 1 dl grovhackad färsk timjan
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 klyftade gula lökar
  • Konjakssky:
  • 3 msk oxfond
  • 3 dl vatten
  • 1 dl konjak
  • 5 enbär
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk soja
  • 1 msk smör

Lammstek med konjakssky

Betyg (1-5):
3.12 (25 betyg)

Vitlöksdoftande lammstek med underbart god konjakssky.

Tillagningstid: 30 min + 1tim 30 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda timjan, flingsalt, svartpeppar och olivolja. Gnid in hela lammsteken, både in- och utsidan med blandningen och bind ihop den med steksnöre. Skär små snitt och stick in vitlöksklyftorna. Stick in en stektermometer i stekens tjockaste del och lägg i en ugnssäker form.
  2. Fördela den klyftade löken runt om och stek mitt i ugnen ca 1,5 tim till en innertemperatur på 58– 60°. Låt steken vila 10 min innan den skärs upp.

Konjakssky

  1. Häll lammskyn och löken i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till konjaksskyn utom smöret. Koka upp och sjud ca 10 min. Mixa slät med stavmixer. Koka upp och vispa i smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2015-10-30

Vill ha recept på de små potatis?gratängerna till lammsteken med konjakssky..... var hittar jag det?

Tina Gustafsson

2015-03-25

Vart hittar jag receptet till gratängerna som syns på bilden?

Roger

2014-04-18

Jag hittar inte gratängerna

Lena

2014-04-16

Receptet upphittat strax intill!!!

Lena

2014-04-16

Vad är det för små gratänger , som syns på bilden? De ser goda ut.

Checkbox Coop

2014-04-16

@Gunilla Hur du ska göra konjaksskyn ser du i sista stycken.

Gunilla

2014-04-16

Var kommer konjaken in i saken?!?

Dick morris

2014-04-15

Lammstek se valdigt lätt stekt utt på bilden??dvs raw

Liknande recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(38)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)