Lammstek med konjakssky

Betyg (1-5):
3.12 (25 betyg)

Vitlöksdoftande lammstek med underbart god konjakssky.

Tillagningstid: 30 min + 1tim 30 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1.5 kg urbenad Lammstek
  • 1 dl grovhackad färsk timjan
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 klyftade gula lökar
  • Konjakssky:
  • 3 msk oxfond
  • 3 dl vatten
  • 1 dl konjak
  • 5 enbär
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk soja
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Blanda timjan, flingsalt, svartpeppar och olivolja. Gnid in hela lammsteken, både in- och utsidan med blandningen och bind ihop den med steksnöre. Skär små snitt och stick in vitlöksklyftorna. Stick in en stektermometer i stekens tjockaste del och lägg i en ugnssäker form.
  2. Fördela den klyftade löken runt om och stek mitt i ugnen ca 1,5 tim till en innertemperatur på 58– 60°. Låt steken vila 10 min innan den skärs upp.

Konjakssky

  1. Häll lammskyn och löken i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till konjaksskyn utom smöret. Koka upp och sjud ca 10 min. Mixa slät med stavmixer. Koka upp och vispa i smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2015-10-30

Vill ha recept på de små potatis?gratängerna till lammsteken med konjakssky..... var hittar jag det?

Tina Gustafsson

2015-03-25

Vart hittar jag receptet till gratängerna som syns på bilden?

Roger

2014-04-18

Jag hittar inte gratängerna

Lena

2014-04-16

Receptet upphittat strax intill!!!

Lena

2014-04-16

Vad är det för små gratänger , som syns på bilden? De ser goda ut.

Britta/webbredaktionen

2014-04-16

@Gunilla Hur du ska göra konjaksskyn ser du i sista stycken.

Gunilla

2014-04-16

Var kommer konjaken in i saken?!?

Dick morris

2014-04-15

Lammstek se valdigt lätt stekt utt på bilden??dvs raw

Liknande recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Köttfärspaté

(6)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Oxfilé med tartarsallad

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.5 kg urbenad Lammstek
  • 1 dl grovhackad färsk timjan
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 klyftade gula lökar
  • Konjakssky:
  • 3 msk oxfond
  • 3 dl vatten
  • 1 dl konjak
  • 5 enbär
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk soja
  • 1 msk smör

Lammstek med konjakssky

Betyg (1-5):
3.12 (25 betyg)

Vitlöksdoftande lammstek med underbart god konjakssky.

Tillagningstid: 30 min + 1tim 30 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda timjan, flingsalt, svartpeppar och olivolja. Gnid in hela lammsteken, både in- och utsidan med blandningen och bind ihop den med steksnöre. Skär små snitt och stick in vitlöksklyftorna. Stick in en stektermometer i stekens tjockaste del och lägg i en ugnssäker form.
  2. Fördela den klyftade löken runt om och stek mitt i ugnen ca 1,5 tim till en innertemperatur på 58– 60°. Låt steken vila 10 min innan den skärs upp.

Konjakssky

  1. Häll lammskyn och löken i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till konjaksskyn utom smöret. Koka upp och sjud ca 10 min. Mixa slät med stavmixer. Koka upp och vispa i smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2015-10-30

Vill ha recept på de små potatis?gratängerna till lammsteken med konjakssky..... var hittar jag det?

Tina Gustafsson

2015-03-25

Vart hittar jag receptet till gratängerna som syns på bilden?

Roger

2014-04-18

Jag hittar inte gratängerna

Lena

2014-04-16

Receptet upphittat strax intill!!!

Lena

2014-04-16

Vad är det för små gratänger , som syns på bilden? De ser goda ut.

Britta/webbredaktionen

2014-04-16

@Gunilla Hur du ska göra konjaksskyn ser du i sista stycken.

Gunilla

2014-04-16

Var kommer konjaken in i saken?!?

Dick morris

2014-04-15

Lammstek se valdigt lätt stekt utt på bilden??dvs raw

Liknande recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Köttfärspaté

(6)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies