Lammrostbiff med syrlig örtolja

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 35 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1.2 kg lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 6 dl finhackad oregano
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 strimlade urkärnade röda chili
  • pressad saft av 1,5 citron
  • 2 dl olivolja

Gör så här

  1. Krydda köttbitarna med salt och peppar. Blanda oregano, vitlök, chili, citron och olja till en örtvinägrett.
  2. Grilla köttbitarna runt om tills de har fin yta och en innertemperatur på 57°. Låt vila 5 min. Skär upp i 1 cm tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Täck köttet med vinägretten och servera direkt eller marinera i kylen och servera kall vid senare tillfälle.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Akos

2017-04-12

Mycket gott o lättlagat. Örtoljan passar till annat också.

einstien

2015-06-28

supergott, speciellt med topping. Blir ännu bättre om man först bryner köttet och sedan kör det på halv ånga i ugn.

Eija

2015-05-29

Så fantastiskt gott! Blir vår favorit till grillat i sommar.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Älgköttbullar

(12)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.2 kg lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 6 dl finhackad oregano
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 strimlade urkärnade röda chili
  • pressad saft av 1,5 citron
  • 2 dl olivolja

Lammrostbiff med syrlig örtolja

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 35 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krydda köttbitarna med salt och peppar. Blanda oregano, vitlök, chili, citron och olja till en örtvinägrett.
  2. Grilla köttbitarna runt om tills de har fin yta och en innertemperatur på 57°. Låt vila 5 min. Skär upp i 1 cm tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Täck köttet med vinägretten och servera direkt eller marinera i kylen och servera kall vid senare tillfälle.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Akos

2017-04-12

Mycket gott o lättlagat. Örtoljan passar till annat också.

einstien

2015-06-28

supergott, speciellt med topping. Blir ännu bättre om man först bryner köttet och sedan kör det på halv ånga i ugn.

Eija

2015-05-29

Så fantastiskt gott! Blir vår favorit till grillat i sommar.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Älgköttbullar

(12)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies