Lammrostbiff med sötpotatis och rödvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.73 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 lammrostbiffar (totalt ca 800 g)
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Stekt sötpotatis:
  • 800 g sötpotatis
  • 3 msk smör
  • 1 kvist repad rosmarin
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • Snabbaste rödvinssåsen:
  • 1 finhackad bananschalottenlök
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk konc oxfond
  • 2 msk smör
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader. Salta och peppra köttbitarna. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör. Lägg över i en ugnsform och sätt en stektermometer i köttet. Tillaga sötpotatisen, såsen och salladen. Stek sedan klart lammet mitt i ugnen till en innertemperatur på 57°, ca 15 min.
  2. Sötpotatis: Skala och skär potatisarna i bitar. Koka dem 5 min i saltat vatten och låt ånga av. Hetta upp en stekpanna med smör och stek potatisen till fin färg med rosmarin, ingefära och vitlök.
  3. Rödvinssås: Stek löken mjuk i smör i en kastrull. Stek med socker och tomatpuré under omrörning någon minut. Tillsätt vinet och låt koka ihop till hälften. Häll i vatten och fond, låt koka 5–10 min till. Rör ner smöret och smaka av med salt.
  4. Sparrissallad: Ansa och skiva en knippe grön sparris (250 g) i tunna sneda skivor. Skiva 1 rödlök tunt och blanda sedan allt med 2 msk äppelcidervinäger, 1 msk neutral olja och ½ tsk salt. Låt marinera ca 10 min innan servering.

Tips

Sara tipsar: Använd stekskyn från lammet i såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



atharina

2015-03-28

Jättegott!!

Liknande recept

Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4 lammrostbiffar (totalt ca 800 g)
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Stekt sötpotatis:
  • 800 g sötpotatis
  • 3 msk smör
  • 1 kvist repad rosmarin
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • Snabbaste rödvinssåsen:
  • 1 finhackad bananschalottenlök
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk konc oxfond
  • 2 msk smör
  • salt

Lammrostbiff med sötpotatis och rödvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.73 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader. Salta och peppra köttbitarna. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör. Lägg över i en ugnsform och sätt en stektermometer i köttet. Tillaga sötpotatisen, såsen och salladen. Stek sedan klart lammet mitt i ugnen till en innertemperatur på 57°, ca 15 min.
  2. Sötpotatis: Skala och skär potatisarna i bitar. Koka dem 5 min i saltat vatten och låt ånga av. Hetta upp en stekpanna med smör och stek potatisen till fin färg med rosmarin, ingefära och vitlök.
  3. Rödvinssås: Stek löken mjuk i smör i en kastrull. Stek med socker och tomatpuré under omrörning någon minut. Tillsätt vinet och låt koka ihop till hälften. Häll i vatten och fond, låt koka 5–10 min till. Rör ner smöret och smaka av med salt.
  4. Sparrissallad: Ansa och skiva en knippe grön sparris (250 g) i tunna sneda skivor. Skiva 1 rödlök tunt och blanda sedan allt med 2 msk äppelcidervinäger, 1 msk neutral olja och ½ tsk salt. Låt marinera ca 10 min innan servering.

Tips

Sara tipsar: Använd stekskyn från lammet i såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



atharina

2015-03-28

Jättegott!!

Liknande recept

Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)