Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Här snackar vi "comfort food" på riktigt, med en härlig lammrostbiff och rödvinssås.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 21 st
  • 1 kg lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör + 1 msk till stekning
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk ljus sirap
  • 50 g smör
  • Rostade rotfrukter
  • 0.5 kg små potatis
  • 0.5 kg små rödbetor
  • 0.5 kg jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • Vitlökssmör med apelsin och rosmarin
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop smöret med vitlök, apelsinskal, rosmarin och salt, använd gärna elvisp. Salta och peppra köttbitarna rejält. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör till fin stekyta. Lägg över i en ugnsform.

Rödvinssås:

  1. Stek löken i smör i samma panna tills den är mjuk och glansig. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning tills det mörknat något. Häll i vinet och låt puttra någon minut. Tillsätt vatten, fond och sirap och låt småputtra ca 30 min. Späd ev med mer vatten om det behövs. Klicka i smöret och låt puttra ytterligare 5 min.

Rostade rotfrukter:

  1. Skrubba och skiva alla rotfrukter tunt på mandolin. Fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta båda i varmluftsugn ca 20 min.
  2. Låt köttet stå i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 57°. Låt vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med vitlökssmör, rödvinssås, rotfrukter och gärna primörsallad.

Tips

Recept på en god primörsallad hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Majs- och melonsallad med bacondressing - Coop

(5)

Gryta africana - Coop

(42)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon - Coop

(5)

Fläskkarré med äppel- och bönragu - Coop

(1)

Tacos al pastor - Coop

(7)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime - Coop

(48)

Ugnspannkaka med wokade äpplen - Coop

(7)
21 st
  • Ingredienser 21 st
  • 1 kg lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör + 1 msk till stekning
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk ljus sirap
  • 50 g smör
  • Rostade rotfrukter
  • 0.5 kg små potatis
  • 0.5 kg små rödbetor
  • 0.5 kg jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • Vitlökssmör med apelsin och rosmarin
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk salt

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Här snackar vi "comfort food" på riktigt, med en härlig lammrostbiff och rödvinssås.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop smöret med vitlök, apelsinskal, rosmarin och salt, använd gärna elvisp. Salta och peppra köttbitarna rejält. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör till fin stekyta. Lägg över i en ugnsform.

Rödvinssås:

  1. Stek löken i smör i samma panna tills den är mjuk och glansig. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning tills det mörknat något. Häll i vinet och låt puttra någon minut. Tillsätt vatten, fond och sirap och låt småputtra ca 30 min. Späd ev med mer vatten om det behövs. Klicka i smöret och låt puttra ytterligare 5 min.

Rostade rotfrukter:

  1. Skrubba och skiva alla rotfrukter tunt på mandolin. Fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta båda i varmluftsugn ca 20 min.
  2. Låt köttet stå i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 57°. Låt vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med vitlökssmör, rödvinssås, rotfrukter och gärna primörsallad.

Tips

Recept på en god primörsallad hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Majs- och melonsallad med bacondressing - Coop

(5)

Gryta africana - Coop

(42)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon - Coop

(5)

Fläskkarré med äppel- och bönragu - Coop

(1)

Tacos al pastor - Coop

(7)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime - Coop

(48)

Ugnspannkaka med wokade äpplen - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies