Lammracks med örtolja

Lammracks med örtolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Grillade lammracks blir en riktigt middag! Mortla ihop en smakrik örtolja och toppa lammet vid servering.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg lammracks
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtolja:
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl färska örter gärna färsk timjan, rosmarin och persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Salta och peppra lammet. Lägg på grillen och grilla tills fin yta runtom. Flytta köttet till indirekt värme och stek till 58°. Lägg på skärbräda att vila 10 min innan det skärs upp.
  2. Mortla ihop alla ingredienser till örtoljan. Skär upp köttet och häll över örtoljan.

Tips

Servera med ugnsbakade färskpotatisar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Lammracks med örtolja
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 kg lammracks
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtolja:
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl färska örter gärna färsk timjan, rosmarin och persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • salt

Lammracks med örtolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Grillade lammracks blir en riktigt middag! Mortla ihop en smakrik örtolja och toppa lammet vid servering.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra lammet. Lägg på grillen och grilla tills fin yta runtom. Flytta köttet till indirekt värme och stek till 58°. Lägg på skärbräda att vila 10 min innan det skärs upp.
  2. Mortla ihop alla ingredienser till örtoljan. Skär upp köttet och häll över örtoljan.

Tips

Servera med ugnsbakade färskpotatisar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)