Lammracks i ugn med vitlökssmör

Lammracks i ugn med vitlökssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Lammracks i ugn med vitlökssmör är en riktig festrätt, men receptet är enkelt och lätt att lyckas med!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200-225º
4 portioner
  • 1 kg lammracks
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 4 rödlökar
  • 1 msk balsamvinäger
  • Vitlökssmör
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 tsk honung
  • salt
  • Rostade rotfrukter
  • 800 g morot, gärna i olika färger
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort den spetsiga toppen av lökarna men låt skalet vara kvar. Ställ dem på en plåt och rosta mjuka mitt iugnen, ca 1 timme. Häll över balsamvinägern efter cirka halva tiden så den sjunker in i löken.

Vitlökssmör:

  1. Rör ihop smöret med vitlök,citronskal och honung. Smaka av med salt.
  2. Höj ugnstemperaturen till 225°. Skala och skär morot och rotselleri i tunna stavar. Vänd runt i olja och salt, rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Skär upp lammet med två ben per bit. Salta och peppra. Stek lammracksen i het panna i smör till fin stekyta. Sänk värmen och stek till en innertemperatur på ca 55°.
  4. Vänd runt rotfrukterna med persilja före servering och servera till lammet med vitlökssmöret,lökarna och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lammracks i ugn med vitlökssmör
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg lammracks
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 4 rödlökar
  • 1 msk balsamvinäger
  • Vitlökssmör
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 tsk honung
  • salt
  • Rostade rotfrukter
  • 800 g morot, gärna i olika färger
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk persilja, hackad

Lammracks i ugn med vitlökssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Lammracks i ugn med vitlökssmör är en riktig festrätt, men receptet är enkelt och lätt att lyckas med!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200-225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort den spetsiga toppen av lökarna men låt skalet vara kvar. Ställ dem på en plåt och rosta mjuka mitt iugnen, ca 1 timme. Häll över balsamvinägern efter cirka halva tiden så den sjunker in i löken.

Vitlökssmör:

  1. Rör ihop smöret med vitlök,citronskal och honung. Smaka av med salt.
  2. Höj ugnstemperaturen till 225°. Skala och skär morot och rotselleri i tunna stavar. Vänd runt i olja och salt, rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Skär upp lammet med två ben per bit. Salta och peppra. Stek lammracksen i het panna i smör till fin stekyta. Sänk värmen och stek till en innertemperatur på ca 55°.
  4. Vänd runt rotfrukterna med persilja före servering och servera till lammet med vitlökssmöret,lökarna och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!