Lammkotletter med svamp- och bönröra

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Given succé med harissasås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 700 g lammkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter rensad svamp, i bitar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g små svarta bönor på burk
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 krm svartpeppar
  • Harissasås:
  • 2 msk harissa (finns på burk)
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 0.5 dl hackade, färska myntablad
  • 3 dl matvete eller matkorn

Gör så här

Harissasås

  1. Blanda alla ingredienser till harissasåsen. Koka matvete eller matkorn enligt anvisning på förpackningen.

Lammkotletter

  1. Pensla kotletterna med hälften av oljan och grilla eller stek dem ca 3 minuter per sida. Ta upp och håll varmt.
  2. Fräs svampen tills allt spad som bildats kokat in. Häll i resten av oljan och löken och fräs ytterligare några minuter. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem och persiljan i svampen och fräs tills de är genomvarma.
  3. Salta och peppra kotletter och svamp- och bönröra och servera med harissasåsen och matvete eller -korn. Glutenfria alternativ till matvete eller matkorn är quinoa och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Vildsvinsköttbullar

(66)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(29)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Köttfärslimpa med kantareller och bacon

(29)

Fläskytterfilé med kantarellsås

(79)

Älgstek med rödbetor och kantareller

(64)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 700 g lammkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter rensad svamp, i bitar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g små svarta bönor på burk
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 krm svartpeppar
  • Harissasås:
  • 2 msk harissa (finns på burk)
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 0.5 dl hackade, färska myntablad
  • 3 dl matvete eller matkorn

Lammkotletter med svamp- och bönröra

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Given succé med harissasås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Harissasås

  1. Blanda alla ingredienser till harissasåsen. Koka matvete eller matkorn enligt anvisning på förpackningen.

Lammkotletter

  1. Pensla kotletterna med hälften av oljan och grilla eller stek dem ca 3 minuter per sida. Ta upp och håll varmt.
  2. Fräs svampen tills allt spad som bildats kokat in. Häll i resten av oljan och löken och fräs ytterligare några minuter. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem och persiljan i svampen och fräs tills de är genomvarma.
  3. Salta och peppra kotletter och svamp- och bönröra och servera med harissasåsen och matvete eller -korn. Glutenfria alternativ till matvete eller matkorn är quinoa och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Vildsvinsköttbullar

(66)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(29)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Köttfärslimpa med kantareller och bacon

(29)

Fläskytterfilé med kantarellsås

(79)

Älgstek med rödbetor och kantareller

(64)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies