Köttfärslimpa med fyllning

Köttfärslimpa med fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Härlig köttfärslimpa med en god kantarellfyllning. Serveras med bacon och lingon.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
  • 2 msk smör
  • 2 rivna morötter
  • 1 stor, riven gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 10 st krossade enbär
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g kött- eller viltfärs
  • 500 g fläskfärs
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 5 dl rensade kantareller eller annan svamp, skuren i bitar
  • 1 msk smör eller margarin till formen
  • 2 grovt hackade valnötter
  • 2 dl lingon
  • Till servering:
  • 120 g knaperstekt bacon
  • 4 dl rårörda lingon
  • 10 st hela cornichoner (ättiksgurkor)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp smör i en stekpanna, tillsätt morötter, lök och vitlök och fräs tills blandningen mjuknar. Blanda ner salt, kryddor och tomatpuré.
  2. Häll blandningen i en stor bunke, tillsätt färserna, äggvitor och ströbröd och blanda ordentligt. Hetta upp 2 msk smör och stek kantarellerna tills all vätska kokat bort. Salta. Smöra en 1½ liters avlång sockerkaksform.
  3. Lägg en tredjedel av köttfärsen i botten och tryck till så att färsen även kommer ut i hörnen. Fördela kantarellerna över färsen. Lägg ytterligare ett lager färs och tryck till ordentligt igen.
  4. Lägg på valnötter och lingon och avsluta med ett lager färs. Ställ formen i ett vattenbad i ugnen och baka 60-70 minuter. Lägg på ett bakpapper och en skärbräda samt en tyngd längst upp, så att köttfärslimpan stabiliserar sig.
  5. Låt stå cirka 30 minuter innan den serveras. Servera med knaperstekt bacon, lingon, smågurkor och sallad.

Servering

Servera med en stor grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Köttfärslimpa med fyllning
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 2 msk smör
  • 2 rivna morötter
  • 1 stor, riven gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 10 st krossade enbär
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g kött- eller viltfärs
  • 500 g fläskfärs
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 5 dl rensade kantareller eller annan svamp, skuren i bitar
  • 1 msk smör eller margarin till formen
  • 2 grovt hackade valnötter
  • 2 dl lingon
  • Till servering:
  • 120 g knaperstekt bacon
  • 4 dl rårörda lingon
  • 10 st hela cornichoner (ättiksgurkor)

Köttfärslimpa med fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Härlig köttfärslimpa med en god kantarellfyllning. Serveras med bacon och lingon.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
10 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp smör i en stekpanna, tillsätt morötter, lök och vitlök och fräs tills blandningen mjuknar. Blanda ner salt, kryddor och tomatpuré.
  2. Häll blandningen i en stor bunke, tillsätt färserna, äggvitor och ströbröd och blanda ordentligt. Hetta upp 2 msk smör och stek kantarellerna tills all vätska kokat bort. Salta. Smöra en 1½ liters avlång sockerkaksform.
  3. Lägg en tredjedel av köttfärsen i botten och tryck till så att färsen även kommer ut i hörnen. Fördela kantarellerna över färsen. Lägg ytterligare ett lager färs och tryck till ordentligt igen.
  4. Lägg på valnötter och lingon och avsluta med ett lager färs. Ställ formen i ett vattenbad i ugnen och baka 60-70 minuter. Lägg på ett bakpapper och en skärbräda samt en tyngd längst upp, så att köttfärslimpan stabiliserar sig.
  5. Låt stå cirka 30 minuter innan den serveras. Servera med knaperstekt bacon, lingon, smågurkor och sallad.

Servering

Servera med en stor grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!