Lammkotletter med chèvrecreme och råstekta rotsaker

Betyg (1-5):
2.38 (13 betyg)

Maffig rosmarinsdoftande middagsrätt som många kan njuta av.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Chèvrecreme:
  • 125 g chèvre
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 finhackad chili
  • 1 krm svartpeppar
  • Rotsaker:
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 500 g tunt skivad fast potatis
  • 500 g tunt skivad palsternacka
  • 1 skivad rödlök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Lammkotletter:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 4 lammkotletter
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl plockad rosmarin
  • 4 rivna vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Ta bort eventuella hårda kanter på chèvreosten och mosa den med en gaffel. Blanda crème fraiche och chèvre. Rör eventuellt i chili. Salta och peppra.
  2. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Lägg i hälften av potatis, palsternacka och lök. Rör hela tiden så att rotfrukterna får stekyta men inte bränns. Salta och peppra och stek 5-7 minuter. Lägg det stekta i en ugnsfast form.
  3. Stek resten av potatis, palsternacka och lök på samma sätt, lägg i formen och låt stå i ugnen, cirka 20 minuter, medan du steker lammkotletterna.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Lägg i kotletterna när pannan är riktigt het. Salta och peppra på båda sidor. Sänk värmen och stek cirka 3 minuter på varje sida. Strö över rosmarin och vitlök efter halva stektiden och låt steka med sista tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Medelhavsgratäng

(21)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Hamburgare med blue cheese-dressing

(26)

Grillad biff med grönsaker och fetaost i paket

(64)

Skinkbruschetta med rödbetsröra

(0)
17 st
  • Chèvrecreme:
  • 125 g chèvre
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 finhackad chili
  • 1 krm svartpeppar
  • Rotsaker:
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 500 g tunt skivad fast potatis
  • 500 g tunt skivad palsternacka
  • 1 skivad rödlök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Lammkotletter:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 4 lammkotletter
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl plockad rosmarin
  • 4 rivna vitlöksklyftor

Lammkotletter med chèvrecreme och råstekta rotsaker

Betyg (1-5):
2.38 (13 betyg)

Maffig rosmarinsdoftande middagsrätt som många kan njuta av.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuella hårda kanter på chèvreosten och mosa den med en gaffel. Blanda crème fraiche och chèvre. Rör eventuellt i chili. Salta och peppra.
  2. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Lägg i hälften av potatis, palsternacka och lök. Rör hela tiden så att rotfrukterna får stekyta men inte bränns. Salta och peppra och stek 5-7 minuter. Lägg det stekta i en ugnsfast form.
  3. Stek resten av potatis, palsternacka och lök på samma sätt, lägg i formen och låt stå i ugnen, cirka 20 minuter, medan du steker lammkotletterna.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Lägg i kotletterna när pannan är riktigt het. Salta och peppra på båda sidor. Sänk värmen och stek cirka 3 minuter på varje sida. Strö över rosmarin och vitlök efter halva stektiden och låt steka med sista tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Medelhavsgratäng

(21)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Hamburgare med blue cheese-dressing

(26)

Grillad biff med grönsaker och fetaost i paket

(64)

Skinkbruschetta med rödbetsröra

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies