Lammkorv

Betyg (1-5):
3.11 (45 betyg)

Att äta alldeles egen hemgjord korv är en härlig känsla.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 400 g riven kall kokt potatis
  • 2 rivna gula lökar
  • 5 rivna vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal
  • 800 g lammfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 3 dl vatten
  • 1 dl olivolja (kan uteslutas)
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk chilipeppar
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 meter krokfjälster
  • Till ugnsstekning:
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlök, krossade klyftor
  • 5 färska rosmarinkvistar
  • 1 citron i skivor

Gör så här

  1. Köksassistent med kvarnblock, köttkvarn och korvhorn behövs här. Riv potatis och gul lök på ett rivjärn i en rejäl bunke. Riv vitlök och citron med ett så kallat zestjärn, annars på den fina sidan av rivjärnet. Blanda med övriga ingredienser.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja eller smör. Klicka i lite korvsmet och stek. Smaka av. Tillsätt eventuellt mer kryddor och örter. Tänk på att en del av kryddningen försvinner (flyter ut med vätskan) i tillagningen.
  3. Trä upp fjälstren på vattenkranen och spola igenom dem med ljummet vatten. Montera på kvarnblock, köttkvarn och korvhorn på köksassistenten. Trä upp fjälstret på korvhornet och gör en knut i den andra änden. Det är lättare att ta en meter fjälster i taget än tre meter på en gång.
  4. Lägg färs på påfyllningsbrickan, kör i gång maskinen och tryck ner smet i hålet med påmataren. Dra försiktigt fjälstret utåt samtidigt som färsen kommer ut ur korvhornet. När korven är lagom stor, snurra fjälstret flera gånger och fortsätt mata på färsen så att det blir en ny korv. Gör en knut på fjälstret när fjälster eller färs är slut. Om det kommer luft i fjälstret/korven, klipp av fjälstret och börja om.
  5. Lägg korvarna i en långpanna. Ringla över olivolja, lägg på krossade vitlöksklyftor, rosmarinkvistar och citronskivor. Stek mitt i ugnen cirka 30 minuter. Korvarna krymper när vätskan kryper ut. Låt gärna skyn vara med vid serveringen.

Tips

Det är enklare att vara två när man gör korv - en som trycker ner färs, en som håller i och snurrar fjälstret.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



T.Björk

2012-12-15

Gör gott!

Erik Faxgård

2011-12-10

Recept på lammkorv / Kram

Liknande recept

Fläsklägg med rotmos

(37)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Älgköttbullar

(12)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g riven kall kokt potatis
  • 2 rivna gula lökar
  • 5 rivna vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal
  • 800 g lammfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 3 dl vatten
  • 1 dl olivolja (kan uteslutas)
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk chilipeppar
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 meter krokfjälster
  • Till ugnsstekning:
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlök, krossade klyftor
  • 5 färska rosmarinkvistar
  • 1 citron i skivor

Lammkorv

Betyg (1-5):
3.11 (45 betyg)

Att äta alldeles egen hemgjord korv är en härlig känsla.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Köksassistent med kvarnblock, köttkvarn och korvhorn behövs här. Riv potatis och gul lök på ett rivjärn i en rejäl bunke. Riv vitlök och citron med ett så kallat zestjärn, annars på den fina sidan av rivjärnet. Blanda med övriga ingredienser.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja eller smör. Klicka i lite korvsmet och stek. Smaka av. Tillsätt eventuellt mer kryddor och örter. Tänk på att en del av kryddningen försvinner (flyter ut med vätskan) i tillagningen.
  3. Trä upp fjälstren på vattenkranen och spola igenom dem med ljummet vatten. Montera på kvarnblock, köttkvarn och korvhorn på köksassistenten. Trä upp fjälstret på korvhornet och gör en knut i den andra änden. Det är lättare att ta en meter fjälster i taget än tre meter på en gång.
  4. Lägg färs på påfyllningsbrickan, kör i gång maskinen och tryck ner smet i hålet med påmataren. Dra försiktigt fjälstret utåt samtidigt som färsen kommer ut ur korvhornet. När korven är lagom stor, snurra fjälstret flera gånger och fortsätt mata på färsen så att det blir en ny korv. Gör en knut på fjälstret när fjälster eller färs är slut. Om det kommer luft i fjälstret/korven, klipp av fjälstret och börja om.
  5. Lägg korvarna i en långpanna. Ringla över olivolja, lägg på krossade vitlöksklyftor, rosmarinkvistar och citronskivor. Stek mitt i ugnen cirka 30 minuter. Korvarna krymper när vätskan kryper ut. Låt gärna skyn vara med vid serveringen.

Tips

Det är enklare att vara två när man gör korv - en som trycker ner färs, en som håller i och snurrar fjälstret.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



T.Björk

2012-12-15

Gör gott!

Erik Faxgård

2011-12-10

Recept på lammkorv / Kram

Liknande recept

Fläsklägg med rotmos

(37)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Älgköttbullar

(12)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies