Kålpudding - klassiskt recept

Kålpudding - klassiskt recept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Klassisk kålpudding med nötfärs, vitkål, ris och sirap. Mättande och enkel att tillaga är det en perfekt middag!

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g hackad vitkål
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl sirap
  • 1.5 dl kokt ris
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor wok eller stekpanna med olja. Stek kål och lök så de mjuknar utan att få färg, ca 3 min. Rör då och då.
  3. Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek ytterligare 3 min och häll sedan över i en ugnsform.
  4. Bryn färsen. Salta och peppra. Häll tillbaka kålblandningen i wokpannan och blanda med färsen.
  5. Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg och vänd ner i kålblandningen. Häll tillbaka allt i ugnsformen. Täck formen ordentligt med folie och ställ in i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 min för att få fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-16

Hej Spendim, det går fint att använda spetskål i stället! Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Spendim

2021-11-10

Hej funkar detta med spetskål istället för vitkål!?

Veronica

2020-12-27

Enkelt och gott. Tar bulgur i ist om jag inte har ris hemma. Serverar med pepparsås och lingon

Josefine

2019-02-03

Har lagat rätten flera gånger och tycker att den är enkel och god. Alltid med 1,5 dl okokt ris som blir färdigt i ugnen. Funkar för mig!

Coop

2018-12-21

Hej Ulrika! Det blev tyvärr fel i receptet, riset ska vara kokt. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsar Elsa, webbredaktör

Ulrika

2018-12-20

Ska riset verkligen vara OKOKT??

Ola

2017-01-20

Ävja!

Ottossons

2014-10-12

Jättegod rätt som vi lagat flera gånger, men blir godare med mindre sötma. Vi tar ca 1/2 dl sirap i stället.

Clas

2014-08-26

Receptet behöver justeras lite. Halvera mängden sirap/honung, och öka ris och kål med 30-50%. Kanske också sänk färsen till 400g.

Astrid

2014-04-22

Använd Vår kokboks recept i stället. Det är superbra. Asta

Birgitta

2014-04-22

Jag tycker att det låter smaskigt!

Åke

2014-04-22

Verkar inge vidare

Liknande recept

Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Skomakarlåda

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Kålpudding - klassiskt recept
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g hackad vitkål
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl sirap
  • 1.5 dl kokt ris
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt

Kålpudding - klassiskt recept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Klassisk kålpudding med nötfärs, vitkål, ris och sirap. Mättande och enkel att tillaga är det en perfekt middag!

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor wok eller stekpanna med olja. Stek kål och lök så de mjuknar utan att få färg, ca 3 min. Rör då och då.
  3. Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek ytterligare 3 min och häll sedan över i en ugnsform.
  4. Bryn färsen. Salta och peppra. Häll tillbaka kålblandningen i wokpannan och blanda med färsen.
  5. Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg och vänd ner i kålblandningen. Häll tillbaka allt i ugnsformen. Täck formen ordentligt med folie och ställ in i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 min för att få fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-16

Hej Spendim, det går fint att använda spetskål i stället! Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Spendim

2021-11-10

Hej funkar detta med spetskål istället för vitkål!?

Veronica

2020-12-27

Enkelt och gott. Tar bulgur i ist om jag inte har ris hemma. Serverar med pepparsås och lingon

Josefine

2019-02-03

Har lagat rätten flera gånger och tycker att den är enkel och god. Alltid med 1,5 dl okokt ris som blir färdigt i ugnen. Funkar för mig!

Coop

2018-12-21

Hej Ulrika! Det blev tyvärr fel i receptet, riset ska vara kokt. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsar Elsa, webbredaktör

Ulrika

2018-12-20

Ska riset verkligen vara OKOKT??

Ola

2017-01-20

Ävja!

Ottossons

2014-10-12

Jättegod rätt som vi lagat flera gånger, men blir godare med mindre sötma. Vi tar ca 1/2 dl sirap i stället.

Clas

2014-08-26

Receptet behöver justeras lite. Halvera mängden sirap/honung, och öka ris och kål med 30-50%. Kanske också sänk färsen till 400g.

Astrid

2014-04-22

Använd Vår kokboks recept i stället. Det är superbra. Asta

Birgitta

2014-04-22

Jag tycker att det låter smaskigt!

Åke

2014-04-22

Verkar inge vidare

Liknande recept

Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Skomakarlåda

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)