Lamminnerfilé med sallad

Betyg (1-5):
2.78 (27 betyg)

Ett lättkryddat kött som får sällskap av en sallad med nötter och friska fräscha smaker som persilja, vitlök, citronskal och olivolja.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g lamminnerfilé
  • 2 msk smör, margarin eller olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen peppar
  • Sallad:
  • 500 g sallad, t.ex. rosé-, ekblads- eller huvudsallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl hasselnötter
  • Citronette:
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk honung
  • 0.5 krm peppar
  • 0.25 krm salt
  • Gremolata:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Hetta upp fett i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Bryn lammfiléerna runt om. Salta och peppra. Stek köttet c:a 2 minuter på varje sida. Ta köttet från värmen.

Gremolata

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda vitlöken med rivet citronskal (bara det gula) och hackad persilja.

Sallad

  1. Skölj salladen och riv den i mindre bitar. Skölj tomaterna och dela dem. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
  2. Blanda citronetten och smaka av.
  3. Lägg sallad, tomater och nötter i en vid skål eller på ett fat och blanda. Skeda över citronetten. Skär lammfiléerna i skivor och lägg på salladen. Strö till sist över gremolatan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

(2)

Fläskfiléwok med cashewnötter

(37)

Fläskfilé africana

(41)

Färsspett med rödkål och pinjenötter

(1)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(48)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Morotsnudelsallad med biff

(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g lamminnerfilé
  • 2 msk smör, margarin eller olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen peppar
  • Sallad:
  • 500 g sallad, t.ex. rosé-, ekblads- eller huvudsallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl hasselnötter
  • Citronette:
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk honung
  • 0.5 krm peppar
  • 0.25 krm salt
  • Gremolata:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl hackad persilja

Lamminnerfilé med sallad

Betyg (1-5):
2.78 (27 betyg)

Ett lättkryddat kött som får sällskap av en sallad med nötter och friska fräscha smaker som persilja, vitlök, citronskal och olivolja.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp fett i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Bryn lammfiléerna runt om. Salta och peppra. Stek köttet c:a 2 minuter på varje sida. Ta köttet från värmen.

Gremolata

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda vitlöken med rivet citronskal (bara det gula) och hackad persilja.

Sallad

  1. Skölj salladen och riv den i mindre bitar. Skölj tomaterna och dela dem. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
  2. Blanda citronetten och smaka av.
  3. Lägg sallad, tomater och nötter i en vid skål eller på ett fat och blanda. Skeda över citronetten. Skär lammfiléerna i skivor och lägg på salladen. Strö till sist över gremolatan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

(2)

Fläskfiléwok med cashewnötter

(37)

Fläskfilé africana

(41)

Färsspett med rödkål och pinjenötter

(1)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(48)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies