Flygande jakob på torsk
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Flygande jakob på torsk

3.5 (6 betyg)

Med smaksättning som går hem hos hela familjen blir fisk en favvo.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskfilé eller torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.75 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • 150 g bacon, tärnat
Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix
  • 100 g körsbärstomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.

  2. 2

    Vispa grädde och chilisås fluffigt. Häll detta över fisken och strö över jordnötterna.

  3. 3

    Gratinera mitt i ugnen 16–18 min. Fisken är klar vid 52–55°.

  4. 4

    Knaperstek baconet och strö det över fisken vid servering. Servera fisken med ris och sallad.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Caroline

    Ska fisken vara tinad?

  • Sandra

    Tänk att det kunde vara så gott med torsk till flygande jacob! Rekommenderas till barn som inte gillar fisk!

  • Kajsa

    Gott! Bättre än kyckling