Gös i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Bjud på helstekt gös i ugn med svamp och rimmat fläsk. Kryddorna tillsammans med pressad citron och smält smör gör fisken underbart saftig och god.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg urtagen gös
  • 200 g strimlad pancetta eller bacon
  • 0.5 hackad gul lök
  • 300 g skivade champinjoner
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna och fräs pancetta, lök och champinjoner tills det får färg. Rör i dragon och ta blandningen från värmen.
  2. Blanda salt och peppar och klappa in i fisken, både utvändigt och inuti. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Skär några sneda snitt på fiskens ovansida, från ryggraden och neråt.
  3. Lägg pancetta- och svampblandning inuti fisken och resten i formen. Dela citronen och pressa över saften. Klicka i några smörklickar.
  4. Stick in stektermometerns nål i fiskens tjockaste del vid ryggbenet. När innertemperaturen är 52 grader är fisken klar. Om du vill ha mer färg på fisken kan du sätta ugnen på grill de sista fem minuterna och ställa fiskformen högt upp i ugnen.

Servering

Servera med potatismos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eivor

2020-02-13

jättegott med bacon och champinjoner och citron

Jan Tiberg

2014-03-07

Receptet är bra, men jag saknar verkligen en rekommendation om sås och andra tillbehör

Liknande recept

Spara recept

Kalv med rökt lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Flygande Jakob på torsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Torskrygg med bacon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 kg urtagen gös
  • 200 g strimlad pancetta eller bacon
  • 0.5 hackad gul lök
  • 300 g skivade champinjoner
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 25 g smör

Gös i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Bjud på helstekt gös i ugn med svamp och rimmat fläsk. Kryddorna tillsammans med pressad citron och smält smör gör fisken underbart saftig och god.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna och fräs pancetta, lök och champinjoner tills det får färg. Rör i dragon och ta blandningen från värmen.
  2. Blanda salt och peppar och klappa in i fisken, både utvändigt och inuti. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Skär några sneda snitt på fiskens ovansida, från ryggraden och neråt.
  3. Lägg pancetta- och svampblandning inuti fisken och resten i formen. Dela citronen och pressa över saften. Klicka i några smörklickar.
  4. Stick in stektermometerns nål i fiskens tjockaste del vid ryggbenet. När innertemperaturen är 52 grader är fisken klar. Om du vill ha mer färg på fisken kan du sätta ugnen på grill de sista fem minuterna och ställa fiskformen högt upp i ugnen.

Servering

Servera med potatismos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eivor

2020-02-13

jättegott med bacon och champinjoner och citron

Jan Tiberg

2014-03-07

Receptet är bra, men jag saknar verkligen en rekommendation om sås och andra tillbehör

Liknande recept

Spara recept

Kalv med rökt lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Flygande Jakob på torsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Torskrygg med bacon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)