Gös i ugn

Gös i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

Bjud på helstekt gös i ugn med svamp och rimmat fläsk. Kryddorna tillsammans med pressad citron och smält smör gör fisken underbart saftig och god.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
  • 1.5 kg urtagen gös
  • 200 g strimlad pancetta eller bacon
  • 0.5 hackad gul lök
  • 300 g skivade champinjoner
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 25 g smör
  • Till servering
  • potatismos eller kokt potatis

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna och fräs pancetta, lök och champinjoner tills det får färg. Rör i dragon och ta blandningen från värmen.
  2. Sätt ugnen på 125°. Blanda salt och peppar och klappa in i fisken, både utvändigt och inuti. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Skär några sneda snitt på fiskens ovansida, från ryggraden och neråt.
  3. Lägg pancetta- och svampblandning inuti fisken och resten i formen. Dela citronen och pressa över saften. Klicka i några smörklickar.
  4. Stick in stektermometerns nål i fiskens tjockaste del vid ryggbenet. När innertemperaturen är 52 grader är fisken klar. Om du vill ha mer färg på fisken kan du sätta ugnen på grill de sista fem minuterna och ställa fiskformen högt upp i ugnen.

Servering

Servera med potatismos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-09

Hej Jimmy, ugnen ska vara 125 grader och vi serverar gösen med potatismos, men kokt potatis passar också bra till. Lycka till!

Jimmy

2022-05-06

Värme på ugnen? Tillbehör?

Eivor

2020-02-13

jättegott med bacon och champinjoner och citron

Jan Tiberg

2014-03-07

Receptet är bra, men jag saknar verkligen en rekommendation om sås och andra tillbehör

Gös i ugn
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 kg urtagen gös
  • 200 g strimlad pancetta eller bacon
  • 0.5 hackad gul lök
  • 300 g skivade champinjoner
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 25 g smör
  • Till servering
  • potatismos eller kokt potatis

Gös i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

Bjud på helstekt gös i ugn med svamp och rimmat fläsk. Kryddorna tillsammans med pressad citron och smält smör gör fisken underbart saftig och god.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna och fräs pancetta, lök och champinjoner tills det får färg. Rör i dragon och ta blandningen från värmen.
  2. Sätt ugnen på 125°. Blanda salt och peppar och klappa in i fisken, både utvändigt och inuti. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Skär några sneda snitt på fiskens ovansida, från ryggraden och neråt.
  3. Lägg pancetta- och svampblandning inuti fisken och resten i formen. Dela citronen och pressa över saften. Klicka i några smörklickar.
  4. Stick in stektermometerns nål i fiskens tjockaste del vid ryggbenet. När innertemperaturen är 52 grader är fisken klar. Om du vill ha mer färg på fisken kan du sätta ugnen på grill de sista fem minuterna och ställa fiskformen högt upp i ugnen.

Servering

Servera med potatismos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-09

Hej Jimmy, ugnen ska vara 125 grader och vi serverar gösen med potatismos, men kokt potatis passar också bra till. Lycka till!

Jimmy

2022-05-06

Värme på ugnen? Tillbehör?

Eivor

2020-02-13

jättegott med bacon och champinjoner och citron

Jan Tiberg

2014-03-07

Receptet är bra, men jag saknar verkligen en rekommendation om sås och andra tillbehör