Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Hemrullade köttbullar med både fläsk- och nötfärs. Smaksatta med ansjovis och Västerbottensost blir köttbullarna extra spännande och goda, perfekt att duka fram på julbordet.

Tillagningstid: 40 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 rivna gula lökar
  • 5 dl riven Västerbottensost
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 1 tsk svartpeppar
  • smör till stekning
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  3. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Denise

2021-12-22

De har blivit en jultradition hos oss! <3

Per

2020-12-26

Sabbade julbordet, nä låt köttbullar vara köttbullar ansjovis hör hemma i Janssons frestelse. Funderar på köpa köttbullar så jag får lite jul iaf

Ann-Kristin

2016-12-19

väldigt goda, men eftersom jag inte tål gluten bytte jag ut ströbrödet till glutenfritt pofiber. kommer säkert att bli populärt på julbordet.

Britt-Mari

2015-12-26

Håller med Sandra det blev de godast köttbullar jag någonsin gjort

Sandra

2015-12-22

Det blev fantastiskt goda köttbullar. Stor tumme upp!

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 rivna gula lökar
  • 5 dl riven Västerbottensost
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 1 tsk svartpeppar
  • smör till stekning
  • 1.5 tsk salt

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Hemrullade köttbullar med både fläsk- och nötfärs. Smaksatta med ansjovis och Västerbottensost blir köttbullarna extra spännande och goda, perfekt att duka fram på julbordet.

Tillagningstid: 40 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  3. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Denise

2021-12-22

De har blivit en jultradition hos oss! <3

Per

2020-12-26

Sabbade julbordet, nä låt köttbullar vara köttbullar ansjovis hör hemma i Janssons frestelse. Funderar på köpa köttbullar så jag får lite jul iaf

Ann-Kristin

2016-12-19

väldigt goda, men eftersom jag inte tål gluten bytte jag ut ströbrödet till glutenfritt pofiber. kommer säkert att bli populärt på julbordet.

Britt-Mari

2015-12-26

Håller med Sandra det blev de godast köttbullar jag någonsin gjort

Sandra

2015-12-22

Det blev fantastiskt goda köttbullar. Stor tumme upp!