Fläskwok med cashewnötter
  • Tid 35 min

Fläskwok med cashewnötter

5 (1 betyg)

En klassisk wok med broccoli, purjolök och fläsk som toppas med cashewnötter.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl jasminris
  • 500 g fläskbog
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk neutral olja
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 100 g cashewnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tunna strimlor och vänd runt med majsstärkelsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna och stek broccoli, purjolök, cashewnötter och vitlök på hög värme.

  2. 2

    Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar