Fläskfilégryta med aprikoser och mandel

Fläskfilégryta med aprikoser och mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

En skvätt vin ger djup i grytan.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g putsad fläskfilé, skurna i 2 cm stora bitar
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl kalvbuljong
  • 3 dl rött vin
  • 4 lagerblad
  • 2 msk timjankvistar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 skalade schalottenlökar
  • 8 skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl skållad, skalad sötmandel
  • 12 st torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 2 msk majsena
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl hackade örter, t.ex. persilja, timjan
  • 1 tsk salt
  • 800 g potatis, kokt
  • 350 g haricots verts

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av smöret i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt tomatpuré, buljong och vin. Koka upp, tillsätt lagerblad, timjan, salt och peppar. Sjud på svag värme cirka 15 minuter. Sa
  2. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna och stek snabbt lök, mandel, aprikoser och russin och lägg ner i grytan. Rör ut maizenan i vattnet och rör ner. Låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  3. Servera med potatis och haricots verts.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Limemarinerad fläskfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

Betyg
Betyg
(7)
Fläskfilégryta med aprikoser och mandel
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g putsad fläskfilé, skurna i 2 cm stora bitar
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl kalvbuljong
  • 3 dl rött vin
  • 4 lagerblad
  • 2 msk timjankvistar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 skalade schalottenlökar
  • 8 skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl skållad, skalad sötmandel
  • 12 st torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 2 msk majsena
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl hackade örter, t.ex. persilja, timjan
  • 1 tsk salt
  • 800 g potatis, kokt
  • 350 g haricots verts

Fläskfilégryta med aprikoser och mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

En skvätt vin ger djup i grytan.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av smöret i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt tomatpuré, buljong och vin. Koka upp, tillsätt lagerblad, timjan, salt och peppar. Sjud på svag värme cirka 15 minuter. Sa
  2. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna och stek snabbt lök, mandel, aprikoser och russin och lägg ner i grytan. Rör ut maizenan i vattnet och rör ner. Låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  3. Servera med potatis och haricots verts.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Limemarinerad fläskfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

Betyg
Betyg
(7)