Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 knippen späda rödbetor ca 1 kg utan blast
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 4 msk japansk soja
  • 400 g ryggbiff eller flankstek
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g chèvre (100 g med bortskurna kanter)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 15-20 min. Ta bort skalet med fingrarna och skär betorna i bitar. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  3. Rosta nötterna i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 5 min. Häll på soja och vänd runt. Rosta igen tills all soja har torkat in, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor 1–1,5cm, salta och peppra. Värm en gjutjärnspanna riktigt het. Stek köttet i lite olja, ca 1 min på varje sida, köttet ska vara rött inuti. Låt vila i 3 min innan det skärs i tärningar. Lägg upp rödbetor, nötter och kött på en tallrik. Toppa med getost, olivolja och gräslök.

Tips

Kött som är rött i mitten blir inte torrt om det ligger framme.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2013-04-19

Sjukt gott!

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 knippen späda rödbetor ca 1 kg utan blast
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 4 msk japansk soja
  • 400 g ryggbiff eller flankstek
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g chèvre (100 g med bortskurna kanter)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk salt

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 15-20 min. Ta bort skalet med fingrarna och skär betorna i bitar. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  3. Rosta nötterna i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 5 min. Häll på soja och vänd runt. Rosta igen tills all soja har torkat in, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor 1–1,5cm, salta och peppra. Värm en gjutjärnspanna riktigt het. Stek köttet i lite olja, ca 1 min på varje sida, köttet ska vara rött inuti. Låt vila i 3 min innan det skärs i tärningar. Lägg upp rödbetor, nötter och kött på en tallrik. Toppa med getost, olivolja och gräslök.

Tips

Kött som är rött i mitten blir inte torrt om det ligger framme.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2013-04-19

Sjukt gott!