Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 knippen späda rödbetor ca 1 kg utan blast
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 4 msk japansk soja
  • 400 g ryggbiff eller flankstek
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g chèvre (100 g med bortskurna kanter)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 15-20 min. Ta bort skalet med fingrarna och skär betorna i bitar. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  3. Rosta nötterna i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 5 min. Häll på soja och vänd runt. Rosta igen tills all soja har torkat in, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor 1–1,5cm, salta och peppra. Värm en gjutjärnspanna riktigt het. Stek köttet i lite olja, ca 1 min på varje sida, köttet ska vara rött inuti. Låt vila i 3 min innan det skärs i tärningar. Lägg upp rödbetor, nötter och kött på en tallrik. Toppa med getost, olivolja och gräslök.

Tips

Kött som är rött i mitten blir inte torrt om det ligger framme.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2013-04-19

Sjukt gott!

Liknande recept

Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fläskfilé tonnato

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

Betyg
Betyg
(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 knippen späda rödbetor ca 1 kg utan blast
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 4 msk japansk soja
  • 400 g ryggbiff eller flankstek
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g chèvre (100 g med bortskurna kanter)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk salt

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 15-20 min. Ta bort skalet med fingrarna och skär betorna i bitar. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  3. Rosta nötterna i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 5 min. Häll på soja och vänd runt. Rosta igen tills all soja har torkat in, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor 1–1,5cm, salta och peppra. Värm en gjutjärnspanna riktigt het. Stek köttet i lite olja, ca 1 min på varje sida, köttet ska vara rött inuti. Låt vila i 3 min innan det skärs i tärningar. Lägg upp rödbetor, nötter och kött på en tallrik. Toppa med getost, olivolja och gräslök.

Tips

Kött som är rött i mitten blir inte torrt om det ligger framme.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2013-04-19

Sjukt gott!

Liknande recept

Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fläskfilé tonnato

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

Betyg
Betyg
(6)