Fläskfiléwok med cashewnötter
  • Tid 40 min

Fläskfiléwok med cashewnötter

3.64 (36 betyg)

Krispig grönsakswok med välsmakande woksås.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé i 1 centimeter tjocka skivor
  • 2 msk mild rapsolja
  • 600 g broccoli i små buketter
  • 2 morötter i tunna skivor
  • 2 röda lökar i mindre klyftor
  • 125 g minimajs
  • 2 dl skogschampinjoner i skivor
  • 2 dl delade sockerärtor
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 4 msk färsk koriander i blad
  • 2 lime i klyftor
Woksås:
  • 2 msk kikkomansoya
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk lime, pressad saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med woksåsen. Blanda alla ingredienser och låt dra i rumstemperatur en stund.

  2. 2

    Bryn köttet i omgångar i hälften av oljan i en stor wok. Lägg upp på en tallrik. Skölj ur pannan. Hetta upp olja på nytt, woken ska vara riktigt hett. Lägg i broccolin, morötter, lök, minimajs och svamp. Vänd runt och fräs några minuter.

  3. 3

    Tillsätt kött, sockerärter, chili, ingefära och vitlök. Fräs under omrörning 2-3 minuter. Smaka av med woksåsen.

  4. 4

    Strö över nötterna. Servera rykande het med koriander, limeklyftorna och gärna ris eller nudlar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
De flesta sojor är glutenfria. Det finns dock ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Kanongott