Lammgryta med gult ris
  • Tid 2 tim

Lammgryta med gult ris

3 (3 betyg)

När grytan får puttra länge blir köttet mört och får massor av god smak!

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 20

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg lammbog eller grytbitar
  • 1 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 50 g smör
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 msk cayennepeppar
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 30 g färsk ingefära, finstrimlad
  • 2 dl vatten
  • 400 g passerade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl röda linser
  • 1 kruka färsk koriander, till servering
Gult ris
  • 3 dl basmatiris
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 7 kryddnejlikor, lätt krossade
  • 50 g smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär lammet i grytbitar. Hetta upp olja i en gryta. Fräs löken med smör och de torra kryddorna. Tillsätt kött, vitlök och ingefära och stek ytterligare några minuter under omrörning.

  2. 2

    Häll i vatten, tomater, socker och salt. Låt sjuda ca 1 ½ timme. Tillsätt röda linser de sista 15 minuterna.

  3. 3

    Fräs ris, lök, gurkmeja och nejlikor i smör. Häll i vatten och koka enligt anvisning på förpackningen. Servera grytan med ris och ev koriander.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ingela

    Jättegott

  • Coop

    Hej Bear! Tyvärr har tekniken strulat till det för oss och ingredienserna på de nyaste recepten har därför fallit bort. Vi jobbar på att lösa det så fort som möjligt. Tills vidare kan du hitta receptet i senaste numret av Mer Smak: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/ Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

  • Bear

    Vilka och hur mycket av varje ingrediens?